ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
СТЕРНЕНКО. СУД. СПРОТИВ
27.02.2021 / Газета: Чорноморські новини / № 14-15(22233-22234) / Тираж: 8525

У вівторок Україною прокотилася хвиля протестів. На суботу оголошено початок безстрокової акції супроти свавілля, що чинять українські суди.

«Пострілом», що знову вивів людей на вулицю, став вердикт Приморського райсуду Одеси про ув’язнення на 7 років і 3 місяці колишнього лідера місцевого осередку «Правого сектора» Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука.

Нагадаємо, над Сергієм Стерненком, знаним в Одесі громадським активістом, який виступав проти несанкціонованої забудови міста, проти вояжів «зірок», заплямованих колаборацією із «сусідкою», що загарбала наші території, проти незаконної торгівлі підакцизними товарами, проти діяльності тіньових казино тощо, «висить» кілька судових проваджень.

Не вдаючись у деталі цієї справи (бо то таки повноваження суду, а «маємо те, що маємо»), варто, мабуть, наголосити: з-під варти звільняють — під заставу/особисте зобов’язання/домашнє утримання — людей, яких підозрюють навіть у вбивствах. У звинуваченні щодо Стерненнка йдеться про начебто викрадення активіста «Родіни» (пам’-ятаєте таких політиків одеського розливу?) з метою заволодіння трьома сотнями (!) гривень.

Але так виглядає, що у тих, кого випускають на волю (як-от підозрюваного у вбивстві Героя України одеситки Аміни Окуєвої), «партбілєти» мають заспокійливу на суддів дію. А от синьо-жовтий карб тих, хто захищає Україну в Україні, слуги Феміди навіть із зав’язаними очима бачать і реагують на нього, як бики на кориді.

Автор: Ольга СІРА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту