ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
На зустрічі з представниками IFC у Києві обговорювалися питання модернізації флоту УДП
06.11.2023 / Газета: Дунаец / № s / Тираж: 3280

Модернізація флоту УДП є однією із складових великої міжнародної програми відновлення України.

3 листопада на заході Міжнародної фінансової корпорації (IFC), члена Групи Світового Банку, обговорювали перспективи залучення інвестицій, підтримку та відновлення української економіки під час та після закінчення війни.

У World Bank вважають, що Україна наразі потребує понад 400 млрд доларів інвестицій. Такий величезний обсяг коштів може надати лише приватний сектор.

Ключові умови для інвестування – макроекономічна стабільність, безпека, верховенство права, наявність трудового ресурсу.

Зрозуміло, що лише досягнення миру забезпечить виконання усіх умов. Проте і під час війни українські підприємства здатні залучати інвестиції. Це стосується і компаній державного сектору.

За словами віце-прем’єра Олександра Кубракова, український бізнес сьогодні працює, адаптуючись до ризиків. Один з прикладів – дунайська логістика, яка витримала всі удари, відновлюється, інвестує, розвивається.

«Неодноразово під час заходу згадувалося Українське Дунайське пароплавство, — зазначив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. — Модернізація флоту УДП за сприяння IFC може стати маркером того, що великі міжнародні приватні інвестиції в українську логістичну галузь є цілком реальними.

Був дуже радий почути від колег з IFC та World Bank позитивну оцінку щодо спільної з УДП роботи. Надихає той факт, що наша спільна робота відкриває нові можливості не лише для пароплавства, але й для всієї галузі».

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту