ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Запроваджуються нові правила купівлі валюти: кого це стосуватиметься
15.11.2023 / Газета: Курьер недели (Измаил) / № s / Тираж: 10800

В Україні внесуть зміни до правил купівлі доларів, а також іншої іноземної валюти. Законопроєкт уже розглянули в профільному комітеті Ради і рекомендували депутатам проголосувати за нього в першому читанні.

Хто повинен буде декларувати купівлю валюти

Покупки іноземної валюти потрібно буде обов’язково декларувати. Однак, це торкнеться не всіх громадян України, а тільки РЕР (public exposed person – політично значущі особи). Йдеться про народних депутатів, чиновників і суддів.

Відповідний законопроєкт №9457 уже розглянуто в антикорупційному комітеті Верховної Ради. Комітет рекомендував народним депутатам проголосувати за нього в першому читанні.

Декларувати буде потрібно тільки придбання валюти на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Тобто зараз ця сума становитиме 134 тисячі гривень або приблизно 3,5 тисячі доларів.

Для чого вводять декларування купівлі іноземної валюти

На думку авторів законопроєкту, на таких угодах з купівлі валюти можна отримати непоганий прибуток завдяки динамічному курсу. Тобто подвійна конвертація гривня-долар-гривня може принести чималі гроші при значних оборотах. Експерти вважають, що так можна отримати мільйони гривень прибутку.

Автор: Рина ТЕНІНА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту