ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
Про сушу, море і небо
30.11.2023 / Газета: Чорноморські новини / № 49(22474) / Тираж: 8525

Учора з робочим візитом Одещину відвідав Президент України Володимир Зеленський. У центрі уваги — безпекова компонента нашого краю.

Глава держави заслухав доповідь командувача оперативно-стратегічного угруповання військ (ОСУВ) «Одеса» Андрія Гнатова щодо загальної оперативної ситуації та ведення бойових дій у межах відповідальності «Одеси». Особливу увагу приділили взаємодії з Повітряними силами та роботі мобільних вогневих груп, які захищають наше небо.

Про поточну обстановку на Чорному морі, російські спроби зриву вільного судноплавства, зокрема шляхом дистанційного мінування акваторії, доповів командувач Військово-Морських сил ЗСУ Олексій Неїжпапа. Накреслили подальші кроки щодо протимінних заходів і гарантування безпеки «зернового коридору».

Командувач повітряного командування «Південь» Дмитро Карпенко поінформував президента про роботу системи ППО Одещини, прикриття з повітря обласного центру, інфраструктури «зернового коридору» та бригад, що ведуть бойові дії в межах ОСУВ «Одеса».

Глава держави поспілкувався з воїнами, які захищають Південь України, і вручив їм державні нагороди. Зокрема, президентської відзнаки «Хрест бойових заслуг» удостоєні старший солдат Микола Бебко, капітан Володимир Гопкало і підполковник Віталій Петрощук.

Частину нагород Володимир Зеленський передав командирам формувань для вручення за місцем служби. У відповідь від захисників отримав настінний годинник, зроблений з елементів збитої російської крилатої ракети Х-555.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту