ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
В Ізмаїлі виявили кір у чотирирічної дитини
31.01.2024 / Газета: Курьер недели (Измаил) / № s / Тираж: 10800

В Ізмаїлі 25 січня зафіксовано перший випадок кору у дитини чотирьох років, яка має одне щеплення проти цього захворювання.

Про це повідомляє пресслужба Ізмаїльської РДА.

За результатами епідрозслідування фахівці встановили, що дитина з мамою перебувала протягом місяця за кордоном та перетинала кордон з Румунією, в автобусі, в якому було багато пасажирів з Румунії.

Наразі дитина перебуває на лікуванні. Згідно з алгоритмом при підозрі на кір матеріал (кров) від хворого для лабораторного підтвердження відбирається на 4-5 день від появи висипу, тому лабораторні дослідження у вірусологічній лабораторії наразі тривають.

У зв’язку з відсутністю офіційних даних про щеплювальний статус членів родини захворілої дитини, у них відібраний матеріал і направлений для дослідження на напруженість імунітету до кору.

В цілому в Одеській області епідемічна ситуація з кору загострилась. В Одесі протягом останнього місяця зареєстровано два лабораторно підтверджених спалахи кору – в двох сімейних вогнищах по два випадки, що згідно з діючим наказом МОЗ України від 23.04.2019 №954 «Про затвердження Порядку проведення епідеміологічного нагляду за кором, краснухою та синдромом вродженої краснухи» розцінюються як спалахи), з них один — завізний з Румунії, де з 5 грудня 2023 року оголошено національну епідемію кору.

З 4 захворілих на кір дітей в м. Одеса троє відвідували приватні заклади освіти та були не щеплені проти кору.

Голова (начальник) Ізмаїльської РД(В)А Родіон Абашев попросив всіх дотримуватися необхідних заходів для недопущення епідемії серед населення Ізмаїльського району. Конкретні заходи визначила комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій райдержадміністрації.

Автор: Підготувала Рина ТЕНІНА


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту