ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Моніторинги
«Борман» проти «шахедів»
01.02.2024 / Газета: Чорноморські новини / № 5(22483) / Тираж: 8525

«Борман», такий позивний Георгія, у цивільному житті займався прокатом машин. Хоч і закінчив Одеський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, пов’язувати своє життя зі службою в армії не планував. Але з початком повномасштабного вторгнення рф на нашу землю вже другого дня став до лав 122-ї окремої бригади Територіальної оборони ЗСУ.

Сьогодні він пильно стежить за небом, захищаючи нас від нальотів ворожих безпілотників.

— «Шахеди» працюють досить специфічно, якщо можна так сказати, тому треба бути добре підготовленим, і тоді не буде нічого надскладного. Коли є загроза БпЛА, ми одразу у повній готовності, адже розуміємо, що от-от — і потрібно швидко відпрацювати, — розповідає військовослужбовець однієї з мобільних вогневих груп півдня.

— Якось, ми тоді ще чергували у Миколаївській області, летіло близько двадцяти «бляшанок». Моя група працювала на ДШК. Щоб не перебільшити, ми тоді збили парочку «шахедів» однозначно. Зараз працюємо на ЗУ-23. Тільки-но отримуємо оперативну команду — одразу вирушаємо на свою позицію та очікуємо на рух дронів у нашому напрямку.

Нині підрозділ Георгія вдало відпрацьовує по російських дронах і має гарні результати.

— Робота в нас все ж таки дуже цікава і відповідальна. Наша пильність та чітке відпрацювання по цілі — це, насамперед, збережені життя наших співвітчизників. Вони розраховують на нас, на нашу влучність, — продовжує боєць. — Вдома на мене чекають дружина та батьки. Вони залишилися в Україні, подумки завжди зі мною. І це моя найголовніша мотивація. Я розумію, що від моєї роботи залежить життя моїх рідних і всіх українців.

За виявлену мужність й успішне виконання бойових завдань «Борман» нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних сил України «Золотий хрест».

Слава Україні та її воїнству!

Регіональне управління

Сил територіальної оборони «Південь» ЗСУ.

Автор: -


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту