![]() |
|
![]() |
![]() |
Особливого змісту цього року набула великодня паска. І це не просто про хліб, а про хліб, який має дуже високу ціну.
Напередодні Великодня запущено проєкт Soul of Soil 2.0 (у перекладі з англійської «Душа землі») — спільна ініціатива Міністерства економіки України, Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні та торговельної мережі «Сільпо». Задум такий — борошно для пасок змололи у Миколаєві з пшениці, яку виростили на звільнених та розмінованих полях Херсонщини та Миколаївщини.
Як пояснила перша віцепрем’єр-міністерка України — міністерка економіки Юлія Свириденко, цим проєктом мали за мету привернути увагу до проблеми забруднення українських земель вибухонебезпечними предметами. Адже відомо, що наразі Україна найбільш забруднена мінами країна світу — 139 тисяч квадратних кілометрів є потенційно замінованими.
В рамках проєкту відбулися майстер-класи з випікання пасок із борошна з розмінованих полів в супермаркетах «Сільпо» кількох міст. Почали з Києва. А в Одесі майстер-клас провів відомий шеф-кухар Ігор Зражевський. Як повідомляє пресслужба Одеської військової адміністрації, на цьому заході фермер Андрій Повод розповів свою історію про те, що передувало першому врожаю на вільній землі.
Особливий Великдень, особливе борошно, особливі паски.
![]() Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2025 S&A design team / 0.005Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |