ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Туризм
Глава Одесской ОГА представил винодельню SHABO в рамках проекта «Мандруємо Одещиною!»
13:12 / 20.07.2020
Туризм

ОДЕССА, 19 ИЮЛЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — В цикле постов Главы Одесской ОГА Максима Куцого «Мандруємо Одещиною!» появился материал, приглашающий посетить винодельню SHABO.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», обзор опубликован на Фейсбук-странице Максима Куцого.

В посте главы облгосадминистрации сказано:

Мандруємо Одещиною!

Продовжую знайомити вас із винятковими місцями нашого краю, які не знайдете більше не тільки в Україні, але, можливо, й у світі.

Сьогодні буде по-справжньому унікальне місце, яке ось уже дев’ять століть є знаменитим у світі регіоном виноробства – Шабо. Село розташоване в екологічно чистому місці з чудовим мікрокліматом, де повітря дуже гармонійно поєднує в собі морську та степову гладь. Крім того, вас обов’язково вразить і живописність цієї території.

Уже два роки в Україні діє проект Європейського союзу «Географічні вказівки», у рамках якого реалізується пілотний маршрут «Дорога вина і смаку Української Бессарабії». Він включає чотири зони відпочинку Одещини, аби туристи дізналися про всі кулінарні локальні знахідки нашого краю. У теперішніх карантинних умовах для такого гастрономічного туризму розроблено спеціальні протоколи безпеки, аби кожна подорож відбувалася в безпеці та з дотриманням протиепідемічних заходів.

Розповім про ще один примітний факт, пов'язаний із Шабо. 11 років тому тут був створений Центр культури вина SHABO, який сьогодні вважається культурною спадщиною Європи і включений в європейську карту музеїв вина.

На території розташовано 1200 га виноградників, діє сучасне виробництво та музей, де можна як дізнатися про історію різноманітних технологій створення вин та коньяку, так і ознайомитися з сучасним процесом їх виробництва.

Тут також є виноградний сад, створений понад 200 років тому «Королівський підвал», розташовані на глибині п'яти і дев'яти метрів під землею гігантські підземні сховища.

Дізнатися про наші українські технології виробництва вина, визнані на історичній батьківщині цих напоїв, – у провінції Шампань та Коньяк – переконаний, для всіх без винятку буде справді цікаво.

Щиро запрошую всіх до Одещини! Мандруйте Україною!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.018
Перейти на повну версію сайту