ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Сільське господарство
Аграрії Одещини отримали міжнародну технологічну допомогу
19:14 / 08.11.2022

ОДЕСА, 08 ЛИСТОПАДА 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виробники сільськогосподарської продукції з Одеської області отримали міжнародну допомогу, яка допоможе їм подолати дефіцит зерносховищ.

Як повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Одеської ОДА.

У повідомленні облвійськадміністрації сказано:

Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (ФАО), за донорської підтримки урядів Канади та Японії, а також австралійської благодійної організації Minderoo Foundation, розпочала новий проєкт в Одеській області, щоб розв'язати проблему дефіциту зерносховищ в Україні, викликану військовою агресією росії.

Сьогодні аграрії Одеської області, отримали 726 поліетиленових рукавів для зберігання зерна. Ємність кожного рукава — 200 тонн, довжина 60 метрів.

«Ініціативу Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської обласної військової адміністрації підтримали в Міністерстві аграрної політики та продовольства Україн: 101 заявку від агропідприємств з Одещини оперативно розглянули. Відзначу, що в умовах дефіциту елеваторних потужностей та високої вартості будівництва альтернативних конструкцій для зберігання – упаковка зерна в рукави є найвигіднішою альтернативою. Технологія зберігання в пластикових рукавах може використовуватися, як для зберігання сухого, так і вологого зерна. Це дозволить нашим фермерам суттєво знизити собівартість зберігання цьогорічного врожаю» — говорить Директор Департаменту агрополітики Одеської ОВА Алла Стоянова.

Нагадаємо, що у 2022 році аграрії Одеської області зібрали 2,5 мільйони тон ранніх зернових та зернобобових культур, з яких озимої пшениці, головної хлібної культури — 1,63 млн. тонн. На разі триває збір соняшнику та кукурудзи.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту