ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 62 російських окупанти, 4 їх гармати, РСЗВ та іншу техніку
16:40 / 08.03.2024

ОДЕСА, 08 БЕРЕЗНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленні ОК «Південь» сказано:

В операційній зоні Сил оборони півдня продовжується системна контрбатарейна боротьба.

Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій на лівобережжі Дніпра. Протягом доби наважився на 3 штурми без підтримки бронетехніки. Зазнавши втрат, відійшов на вихідні позиції.

Наші воїни продовжують утримувати зайняті позиції, працювати над розширенням плацдарму.

Окупанти не припиняють та посилюють аеророзвідку, тиснуть артилерійськими обстрілами, застосовують ударні дрони різних типів.

На бойовому чергуванні залишається 1 корабель ворожого недофлоту і тільки в Азовському морі. В Чорному — жодної активності, ракетоносії з пунктів базування не виходили вже понад два з половиною тижні.

Протягом бойової доби ворог вдарив керованою авіаційною ракетою типу Х-59 по Херсонщині та зенітною керованою ракетою С-300 по Кіровоградщині. Жертв серед цивільного населення немає.

Не припиняючи терор населення прифронтових територій Херсонщини, окупанти запустили з лівого берега 30 FPV-дронів, 9 ударних БпЛА “Ланцет” та скинули з БпЛА різних модифікацій 23 осколкові боєприпаси. Внаслідок застосування FPV-дронів та розривних боєприпасів пошкоджено адмінбудівлю та два приватні будинки.

Окупанти 7 разів вдарили з артилерії по Херсону, тричі по Антонівці та Станіславу, двічі по Золотій Балці. Також під ворожими обстрілами опинилися Михайлівка, Широка Балка та Кізомис на Херсонщині.

Внаслідок злочинних дій ворога під час артилерійських обстрілів поранено 5 цивільних осіб. Пошкоджено багатоповерхівки, приватні будинки, адміністративну будівлю, крамниці, цивільні автомобілі, гаражі та газогін.

Методично і регулярно ворог продовжує тероризувати акваторію і прибережні території Очаківської та Куцурубської громад на Миколаївщині. Тут обійшлось без руйнувань і постраждалих.

Сили оборони надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога на лівому березі стало менше на:

- 62 окупанти;

- 1 реактивну систему залпового вогню “Град”;

- 4 гармати;

- 3 міномети;

- 14 одиниць автомобільної техніки;

- 2 антени;

- 4 човни.

Знищено ворожий боєкомплект до гармати “МСТА-Б”.

Йдемо вперед, разом — до Перемоги!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту