ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Збройні сили
ОК «Південь»: оборонці українського Причорномор’я за добу знищили 149 російських окупантів, 3 їх РСЗВ та багато іншої техніки
15:28 / 06.04.2024

ОДЕСА, 06 КВІТНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Представники Оперативного командування «Південь» повідомили про обстановку в своїй зоні відповідальності.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Оперативного командування ЗСУ «Південь».

У повідомленнях ОК «Південь» сказано:

Сили оборони півдня надалі завдають вогневого ураження по місцях дислокації ворога, вогневих позиціях і тилах.

Протягом доби отримали підтвердження, що у ворога стало менше на:

• 149 окупантів;

• 76 одиниць озброєння та військової техніки, а саме:

3 реактивні системи залпового вогню “Град”;

2 вогнеметну систему залпового вогню “Буратіно”;

13 гармат;

3 міномети;

49 одиниць авто-бронетехніки;

1 станцію радіоелектронної боротьби;

1 човен;

1 генератор;

3 аерофотостанції.

Знищено ворожий пункт управління БпЛА, спостережний пункт та бліндаж.

Йдемо вперед, разом – до Перемоги!

***

В операційній зоні Сил оборони півдня триває щоденна контрбатарейна боротьба та відбиття ворожих штурмів.

Ворог не полишає намірів вибити наші підрозділи із зайнятих позицій.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили 1 штурм, успіху не мали.

На лівобережжі Дніпра Херсонщини ворог активізувався, збільшивши до 16 кількість добових штурмових груп. Зазнавши втрат, вже звично ретирувалися.

Наші бійці продовжують здійснювати комплексні заходи з утримання та укріплення позицій.

Окупанти тиснуть артилерійськими обстрілами, завдають авіаційних ударів, застосовують велику кількість ударних дронів різних типів. Не припиняють аеророзвідки. В операційній зоні за минулу добу зафіксовано проліт 228 розвідувальних дронів, останніми днями спостерігається їх збільшення майже на 20 %.

Вчора надвечір ворог вивів у Чорне море на бойове чергування 1 підводний ракетоносій, спорядження якого до 4 крилатих ракет типу “Калібр”. Однак, одну з цих ракет було знищено під час світанкової атаки, отже ворог їх застосовував.

Протягом бойової доби окупанти здійснили 5 авіаційних ударів тактичною авіацією із застосуванням 5 керованих авіабомб та понад півтора десятка некерованих авіаційних ракет на Оріхівському напрямку.

2 керовані авіабомби ворог застосував на Херсонщині. Внаслідок удару КАБом по Зміївці загинуло 2 цивільні особи. Пошкоджено приватний житловий будинок та церква.

Продовжуючи терор мирного населення прифронтових регіонів Дніпропетровської, Запорізької та Херсонської областей, ворог застосував 246 FPV-дронів, 18 ударних БпЛА типу “Ланцет” та скинув з БпЛА різних модифікацій 186 осколкових боєприпасів.

Внаслідок застосування FPV-дрону та скидів осколкових боєприпасів на Херсонщині поранено 5 цивільних осіб. Пошкоджено 2 цивільні автомобілі та трактор.

Тричі ворожі війська вдарили з артилерії по Херсону. Обстріляли також Берислав, Чорнобаївка, Антонівка, Дніпровське, Інженерне, Янтарне, Одрадокам’янка, Придніпровське, Дудчани, Зміївка, Качкарівка та Яселка.

Внаслідок злочинних ворожих артилерійських обстрілів поранено ще 3 жителі Херсонщини. Пошкоджено адміністративну будівлю, багатоповерхівки, приватні житлові будинки, аптечний заклад та цивільні автомобілі.

На Миколаївщині ворогом обстрілював з артилерії території та акваторії Очаківської і Куцурубської громад.

На Дніпропетровщині ворог гатив з артилерії Нікополь, Мирівську та Марганецьку громади. Внаслідок обстрілів поранено 1 цивільну особу. Пошкоджено багатоповерхівки, приватні житлові будинки, господарчу будівлю, бібліотеку, соціальний заклад, культурний центр, житло для переселенців, торговий центр, спортклуб, лінію електропередачі, гаражі та півтора десятка цивільних автомобілів.

В Зеленодольській громаді, що на Криворіжжі під час польових робіт на боєприпасі підірвався трактор. Техніка пошкоджена. Люди не постраждали.

На Запоріжжі ворожою артилерією обстріляні Гуляйполе, Левадне, Малінівка, Мала Токмачка, Роботине, Новоандріївка та Вербове. Внаслідок артилерійських обстрілів пошкоджено приватні житлові будинки та об’єкти інфраструктури. Люди неушкоджені.

Але кількість постраждалих від вчорашніх ракетних ударів зросла до 4 загиблих та 23 поранених.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту