ОДЕСА, 13 ГРУДНЯ 2021 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO розповіло, як виробляє вино за древньою кахетинською технологією.
Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO.
У повідомленні підприємства сказано:
Уявіть себе у невеличкому грузинському селищі, скажімо, десь так 8000 років тому? От ви сидите з келихом витриманого вина, яке півроку дозрівало під землею у квеврі 😌
З SHABO ці фантазії стають цілком реальними! Адже ми відродили цю стародавню грузинську технологію виноробства. Їй понад 8 тисяч років, а її батьківщиною вважають Кахетію. Глиняні амфори, так звані квеврі, і досі виготовляють лише там. Нині залишилося лише декілька грузинських династій, які створюють ці унікальні ємності. Усі квеврі в SHABO привезені саме з Грузії ☝️
Для створення традиційного напою в SHABO використовують 12 квеврі об'ємом по 1 400 літрів, і три — по 2 000 літрів. Наше «амфорне» вино так само проходить традиційні етапи: виноградний сік разом із мезгою залишають у глиняних ємностях, де він перетворюється у надзвичайне вино. Амфори закопують у землю (зазвичай, для цього виділяють окреме приміщення із земляною підлогою). Так вино витримують до пів року.
Ми поважаємо традиції, слідкуємо за тенденціями та цінуємо лише справжнє ❤️
© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
© 2005—2024 S&A design team / 0.015Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я» |