ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Бізнес
В SHABO розповіли, як саджають нові лози
19:25 / 08.05.2023
Бізнес

ОДЕСА, 08 ТРАВНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Виноробне підприємство SHABO розпочало висадку саджанців винограду сорту Ркацителі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі виноробні SHABO.

В повідомленні підприємства сказано:

Висаджуємо наше майбутнє. Цього тижня ми висадили саджанці сорту Ркацителі, які привезли з Грузії.

Вони із розсадника Vitis, де вже багато років обираємо найкращі істинно грузинські сорти винограду. У теруарі Шабо для саджанців спеціально підібрали дві ділянки загальною площею 6,5 га. Саме тут їм найбільше підходять ґрунт та умови.

“Спочатку робимо розмітку ділянки: 1 метр між саджанцями та 2, 2 метри між рядами, – ділиться подробицями Олександр Дяденко, головний виноградар SHABO. – Далі їздить спеціальна машина з гідробурами, за допомогою яких під натиском води роблять лунки діаметром 5 см та глибиною 40 см. В кожне таке заглиблення вручну висаджуємо саджанець.”

Кожен з 26 тисяч саджанців отримав свою персональну увагу. Кожен з них буде отримувати її протягом всього свого життя на нашій українській землі. Разом з нашими експертами SARL Derenoncourt будемо вирішувати для кожної лози: скільки залишати бруньок, паростків, листя. Якими умовами забезпечити, щоб кущ максимально розкрив свій потенціал, щоб закласти в нього відповідну родючість та якість врожаю.

Привозити та висаджувати нові саджанці винограду для SHABO наразі — подія символічна. Це — наша надія на краще майбутнє: даючи життя новому винограду, ми віримо, що він зросте, дозріє та буде вино. І все буде добре.

Ми першими поділимось з вами фото, як красені Ркацителі радують нас першими паростками.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту