ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
Одесские железнодорожники поучаствовали в кинопроцесе
15:44 / 04.09.2020
Культура

ОДЕССА, 04 СЕНТЯБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Одесская железная дорога, в частности вагонное депо «Одесса-Застава-1», оказали содействие знаменитой местной киностудии в съемках полнометражного художественного фильма «Тепер я турок — не козак...».

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-центре регионального филиала «Одесская железная дорога».

«Одесса-Застава-1» на сутки стало съемочной площадкой для эпизода, где по сценарию главный герой работает мастером в депо. Необходимого колорита в кадре добавил имеющийся здесь «железнодорожный реквизит»: старая цистерна и обитый деревянный вагон.

***

У кінокартині відображено історичні події періоду 1941-1953 років у м. Маріуполі. Головні герої – 17-річні закохані, які мріють про весілля, однак Фрося — українка, а Льончик — єврей. За задумом авторів фільму, мета стрічки не вразити, а відкрити глибини людської душі. Кінокартина закликає до терпіння і людяності, до взаємовиручки та любові.

Виробник кінокартини — Одеська кіностудія. Зйомки планували ще навесні, однак карантин вніс свої корективи. Цього разу і погода, і відповідна атмосфера, яка панувала на знімальному майданчику, завдяки злагодженій роботі організаторів та залізничників, котрі були задіяні в підготовчих завданнях, лише сприяла вдалому творчому процесу фільмування.

Наразі це є один із наймасштабніших кінопроектів, який тогоріч став переможцем 11–го конкурсного відбору Держкіно України. Бюджетування стрічки 80% за рахунок державної підтримки.

Режисер-постановник фільму – Вілен Новак. Одну з головних ролей у фільмі грає Віктор Жданов. Артем Вільбік, Олексій Горбунова, Георгій Делієв, Ірина Мельник, а також багато молодих акторів задіяні у зйомках фільму. Реліз стрічки заплановано на 2021 рік.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.056
Перейти на повну версію сайту