ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
В одеській бібліотеці нагородили лауреатів конкурсу імені Івана Франка
16:06 / 26.08.2022

ОДЕСА, 26 СЕРПНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – 26 серпня у одеській Центральній міській бібліотеці імені Івана Франка відбулося нагородження лауреатів і учасників Другого муніципального конкурсу ім. І. Я. Франка.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці Департаменту культури і туризму Одеської міської ради.

В повідомленні, розміщеному на сторінці Департаменту, сказано:

Щорічний конкурс імені Івана Франка заснував Муніципальний Виконавчий комітет Одеської міської ради за ініціативи Департаменту культури та туризму Одеської міської ради та Централізованої бібліотечної системи для дорослих до 30-річчя від Дня Незалежності України та до 165-річного ювілею письменника у 2021 році. У 2022 році Конкурс проходить уже вдруге.

Як зазначила директор ЦБС для дорослих м. Одеси Наталія Кликова, нагородження переможців та учасників конкурсу приурочене до дня народження І. Я. Франка, видатного письменника України, на чию творчість дорівнюють покоління українців. У конкурсі брали участь літератори з регіонів України: Черкас, Дніпра, Києва, Житомира, Луцька, Ужгорода, Харкова та інших. Було подано 34 заявки, 35 книг.

Лауреатами стали:

У прозі — Василь Полтавчук(Одеса) за книгу «Таємниці амурних Історій» ( 1 місце); Олеся Омельченко (Дніпропетровська обл.) за книги «Таємниця Новорічної ночі», «Стихія»( 1 місце); В’ячеслав Слісарчук ( Одеса) за книгу «Новий рік у Звірограді або різдвяний бальзам»(2 місце); Назарій Вівчарик (Черкаси) за книгу «Останнє завдання» (2 місце).

У поезії — Володимир Назарук (Одеса) за поетичну збірку « Я- театр» ( 1 місце); Олександр Козинець (Київ) за поетичну збірку «Дороги світла» ( 1 місце); Валентина Турчин (Київська обл.) за поетичну збірку «Війна залишиться у віршах» ( 2 місце); Ольга Пилипчук (Кременчук) за поетичну збірку «Слово-зброя» ( 2 місце).

У журналістики — Юрій Работін(Одеса) за плідну багаторічну працю голови орг. Комітету и журі конкурсу-марафону «Українська мова- мова єднання», який спрямовує регіональні спільноти журналістів та літераторів на створення книг та пісенних проектів актуальної тематики; утвердження державотворчої місії рідної мови, героїчної боротьби воїнів та волонтерів у обороні суверенітету України( 1 місце); Володимир Кабаченко (Одеса) за книгу «Мистецтво козацького степу»( 1 місце); Ніна Качеровська (Хмельницький) за книгу« Великі, величні, незабутні» (2 місце).

У популяризація творчості І. Я. Франка — Тананайко Олена(Одеса) за створення літературно-музичних програм, присвячених Івану Яковичу Франку.

Також було нагороджено грамотами учасників конкурсу. Виступили учні та випускники мистецької школи № 8 м. Одеси. Привітали переможців артисти Одеської філармонії Ганна Слободянник та Максим Крисань. Відбулася презентація ролика «10 фактів для Івана Франка».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту