ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
Концерт на честь свята Науриз відбувся в Одесі
14:08 / 25.03.2023

ОДЕСА, 25 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – В Одесі концертом відсвяткували мусульманське свято Науриз, повідомляє кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я».

Про це йдеться в офіційному каналі Одеської міської ради в Telegram.

24 березня біля «Юрти незламності» в рамках акції «З піснею до Перемоги» у парку ім. Т.Г.Шевченка відбулось урочисте казахське свято Науриз.

У концерті брали участь артисти Одеської обласної філармонії ім.Д.Ойстраха та бронзові призери світу з аргентинського танго, керівники гурткової мережі 59 будинку офіцерів Александр та Наталія Бевзюк.

Науриз (перекладається як «новий день») — це не тільки свято Казахстану, що на державному рівні відзначається протягом трьох днів (21-23 березня), але й міжнародне свято визнане ООН. Науриз в Казахстані символізує родючість, дружбу і любов, це свято-передвісник нового життя.

«Юрта незламності» — це спільний проєкт казахської діаспори та бізнесменів, посольства Республіки Казахстан в Україні та народного депутата, голови групи міжпарламентських зв‘язків з Республікою Казахстан Сергія Нагорняка.

Організатори заходу — КП «Парки Одеси» та 59 будинок офіцерів, за підтримки Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту