ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
Соліст балету Одеської опери загинув, захищаючи Україну від російських окупантів
11:03 / 21.04.2023
Культура

ОДЕСА, 21 КВІТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Колектив Одеського національного академічного театру опери та балету сумує через загибель свого колеги – Захисника України від російської агресії Ростислава Янчишена.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це повідомляється на Фейсбук-сторінці «Одеська Опера / Odesa Opera».

У повідомленнях театру сказано:

НАЗАВЖДИ 31: НА ФРОНТІ ЗАГИНУВ АРТИСТ БАЛЕТУ ОДЕСЬКОЇ ОПЕРИ РОСТИСЛАВ ЯНЧИШЕН

Війна забирає найкращих… Сьогодні надвечір колектив Одеської Опери сколихнула жахлива звістка — під час виконання бойового завдання, захищаючи українське майбуття, на фронті загинув артист балету театру Ростислав Янчишен.

Понад десять років Ростислав служив в Одеській опері, а у перші дні війни вступив до лав Збройних Сил України, щоб героїчно боронити Україну, яку любив понад усе! Відтак балетки артиста змінилися на армійські берці, а музика улюблених вистав — на звуки мінометної черги.

«Світла, талановита, порядна, інтелігентна людина. Він одним з перших пішов захищати Батьківщину! Не за повісткою, не за наказом, а за власним рішенням, за покликом серця і усвідомленням своєї патріотичної місії», — не стримує сліз завідувач балетної трупи театру Гаррі Севоян.

Однією з яскравих партій Ростислава була партія солдата, що гине на війні, у сучасному балетному дивертисменті «Тримай». За страшним вироком долі, ця партія виявилася пророчою для артиста. Не можемо і не хочемо вірити в це… Завжди будемо зберігати пам’ять про нашого Ростіка!

Колектив Одеської опери висловлює щирі співчуття родині та близьким Захисника України Ростислава Янчишена. Вічна слава і пам’ять Герою!

#ГероїНеВмирають #ЗСУ #ГероямСлава


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту