ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Культура
Міськрада: в Одесі провели традиційний «Букфест»
13:58 / 24.04.2023

ОДЕСА, 24 КВІТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – У Міському саду Одеси на вихідних пройшов традиційний книжковий фестиваль «Букфест».

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

Всесвітній день книги відзначається щорічно 23 квітня, починаючи з 1996 року. Свято було проголошено на 28-й Генеральній конференції ЮНЕСКО, яка проходила в Парижі.

Напередодні Міжнародного дня книги та авторського права в одеському Міському саду відбувся книжковий фестиваль «Букфест».

Відкрив фестиваль директор Департаменту культури, міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Одеської міської ради Іван Ліптуга.

«Одеса відома у всьому світі і визнана літературним містом ЮНЕСКО, бо сама історія, бренд Одеси відомий завдяки літературі, письменникам, які народилися в Одесі, приїжджали сюди, завдяки нашому гумору, відношенню до життя. В Одесі вже 8 років нашими бібліотеками проводиться книжковий фестиваль. Це свято для письменників, читачів та видавців. Сьогодні бібліотека – це не просто місце, де можна почитати книгу, це культурний простір. І наше завдання — зробити так, щоб усі наші бібліотеки стали сучасними культурними хабами, просвітницькими центрами, щоб молодь та дорослі могли знайти інформацію, як зберегти нашу культурну спадщину, визнану ЮНЕСКО», — зазначив Іван Ліптуга.

Міжнародний день книги розпочали відзначати ще сто років тому в Іспанії на честь письменника Мігеля Сервантеса. І є хороша традиція — хто отримає книжку, той отримує троянду.

Першу троянду Іван Ліптуга вручив директорці Централізованої бібліотечної системи для дорослих Наталії Кликовій, яка цього року організовувала з бібліотеками-філіями традиційний книжковий фестиваль «Букфест».

У програмі фестивалю було багато цікавого. Так, бібліотекарі провели театральну вікторину з героями із творів світової літератури і лотерею із призами-книгами. Одеські поети, співаки Муніципального театру ім. О. Саліка та духовий оркестр представили глядачам свої виступи. Артистка Одеської філармонії Наталія Моїсєєва провела гумористичну сторінку.

Крім того, було представлено книжкові виставки від бібліотек-філій Централізованої бібліотечної системи для дорослих Одеси.

Герої літературних творів проводили фотосесію, а одеські письменники – автограф-сесію. Дітей та дорослих розважали аніматори Одеського зоопарку.

* * * *

В Одесі працюють Централізовані бібліотечні системи для дорослих та дітей — це 42 бібліотеки.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту