ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Екологія
Загрязнение моря нефтепродуктами под Черноморском подтверждают в Госэкоинспекции
15:47 / 09.12.2020
Экология

ОДЕССА, 09 ДЕКАБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Лаборатория Государственной экологической инспекции Украины выявила повышенное содержание нефтепродуктов в воде около села Александровка — в районе стоянки судна «Аметист».

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице председателя Государственной экологической инспекции Украины Андрея Мальованого.

В посте руководителя ведомства сказано:

Держекоінспекція продовжує тримати на контролі ситуацію з судном «Аметист», яке ймовірно призвело до значного розливу нафти в Чорноморську.

Так, за результатами останніх лабораторних аналізів, проведених Держекоінспекцією поблизу плавзасобу, було зафіксоване перевищення вмісту нафтопродуктів у 3,4 раза! Їх вміст у районі стоянки «Аметисту» склав 0,16 мг/дм3 (норма складає 0,05 мг/дм3).

Небезпека забруднення акваторії нафтопродуктами очевидна. Це пряме знищення екосистеми моря та її елементів – морських тварин та птахів, багато з яких вже зараз на межі вимирання.

Щоб не допустити збільшення масштабів цієї екологічної катастрофи, ДЕІ Одеської області зобов’язала Чорноморську філію ДП «АМПУ» та балансоутримувача «Аметисту» — Казенне підприємство «Морська пошуково-рятувальна служба» в оперативному порядку здійснити такі заходи:

провести відомче розслідування щодо аварійного забруднення акваторії та повідомити про результати Держекоінспекцію;

встановити бонове огородження навколо місця аварії для локалізації розлив нафти;

повністю ліквідувати витік нафтопродуктів за допомогою біосорбентів;

забезпечити належне зберігання зібраних нафтопродуктів, а будь-яке поводження з ними проводити за присутності інспектора ДЕІ.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.015
Перейти на повну версію сайту