ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Екологія
Відсьогодні на Одещині заборонено вилов бичка
16:51 / 01.05.2023

ОДЕСА, 01 ТРАВНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Одеський рибоохоронний патруль опублікував терміни заборони на вилов бичка у у Чорному морі із затоками та причорноморських лиманах.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеського рибоохоронного патруля.

У повідомленні відомства сказано:

З 1 травня по 15 червня включно забороняється любительський та промисловий вилов бичка у зв’язку з його нерестом. Заборона поширюється на територію Чорного моря із затоками в межах Одеської області, Тилігульського, Шаболатського, Сухого, вершину Григорівського (Малого Аджилацького) та Дофінівського (Великого Аджилацького) лиманів.

У період дії заборони дозволяється любительське рибальство гачковими знаряддями вилову з кількістю гачків не більше двох на рибалку або спінінгом з однією штучною приманкою з берега.

Нагадуємо, що нереститься бичок переважно на мілководних прибережних ділянках водойм. Загальна плодючість у різних самиць становить від 200 ікринок до 4 тисяч. Ікринки грушоподібної форми, довжиною до 4 міліметрів. Зазвичай в одне гніздо відкладають ікру кілька самиць, і молодь вилуплюється в різний час. Протягом усього періоду розвитку самець сумлінно охороняє кладку, періодично обмахуючи ікру плавниками. При наближенні інших риб, за допомогою плідників самці здійснюють складний звуковий сигнал, який ефективно діє на ворогів і змушує їх залишити гніздову територію. Якщо самця в цей час виловити, то ікру знищують різні тварини.

Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонів «гарячої лінії»: (098) 798-47-93, (093) 411-00-33.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту