ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Екологія
Зведення Одеської міськради про санітарний стан питної та морської води
13:38 / 13.06.2023

ОДЕСА, 13 ЧЕРВНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеська міська рада повідомила мешканцям міста про результати перевірок стану питної та морської води.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

У зв’язку з підривом та руйнуванням 6 червня 2023 року дамби та машинних відділень Каховської ГЕС здійснюється постійний контроль за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками питної та морської води.

Станом на 12 червня 2023 року:

- за інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», у відібраних 10 червня з точок в Одесі проб морської води збудник холери та холероподібних вібріонів не виявлено;

- за інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), у відібраних пробах морської води на пляжі «Ланжерон» зафіксоване перевищення заліза у 4,8 раза, солоність нижче норми у 2,7 раза; у відібраних на 16-й станції В. Фонтану пробах зафіксовано перевищення завислих речовин у 1,8 раза, заліза — у 5,2 рази, солоність нижче норми у 2,9 раза;

- за результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Одеська міська рада нагадує, що наразі продовжує діяти наказ Одеської обласної державної (військової) адміністрації від 16.07.2022 № 16, яким встановлено особливий режим пересування громадян на окремих територіях Одеської області.

Таким чином, до прийняття окремого рішення про частковий доступ до безпечних ділянок пляжів перебування на узбережжі Чорного моря, зокрема в межах пляжних зон, ЗАБОРОНЕНО ТА НЕБЕЗПЕЧНО!


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту