ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Екологія
Зведення Одеської міськради про санітарний стан питної та морської води: в морській воді виявлені збудники кишкових інфекцій
12:32 / 01.07.2023

ОДЕСА, 01 ЛИПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеська міська рада повідомила мешканцям міста про результати перевірок стану питної та морської води, передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я».

Про це повідомили в офіційному каналі Одеської міської ради в Telegram.

Моніторинг води на 01 липня:

За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», із відібраних 2 проб питної води на санітарно-мікробіологічні показники та 2 проби питної води на санітарно-хімічні показники нестандартні проби не виявлені. У відібраних 26 червня в м. Одесі проб морської води виявлено холероподібний вібріон НАГ 1 групи Хейберга (пляж в районі 10-ї станції В. Фонтану), вібріони парагемолітикус (пляж в районі 16-ї станції В. Фонтану), вібріони аеромонас (пляжі «Ланжерон», «Аркадія», «Лузанівка», в районі 10-ї станції В. Фонтану). Виділені холероподібні НАГ вібріони не є збудником холери, але викликають захворювання на гострі кишкові інфекції. У пробах гідробіонтів виділені НАГ 1 групи Хейберга в мідіях на пляжі «Ланжерон». Санепідситуація знаходиться на постійному контролі.

За інформацією Державної екологічної інспекції Південно-Західного округу (Миколаївська та Одеська області), відібрані 29 червня проби морської води на пляжах «Ланжерон» та 16-ї станції В. Фонтану за показниками складу та властивостей відповідають нормам.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту