ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Екологія
Питна вода в Одесі відповідає нормам
16:06 / 17.07.2023

ОДЕСА, 17 ЛИПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеська міська рада повідомила мешканцям міста про результати перевірок стану питної та морської води, передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор’я».

Про це повідомили в офіційному каналі Одеської міської ради в Telegram.

Моніторинг води на 17 липня:

За інформацією ДУ «Одеський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України», відібрані проби питної води на санітарно-мікробіологічні та санітарно-хімічні показники відповідають гігієнічним нормам.

За результатами відомчого лабораторного контролю Філії «Інфоксводоканал» ТОВ «Інфокс», питна вода відповідає ДСанПіН 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною».

Періодичне поліпшення якості проб морської води за санітарно-мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками має короткостроковий характер та не свідчить про те, що морська вода придатна для купання. Результати змінюються в залежності від погодних умов (температура, напрямок вітру), завдяки яким з морського дна може підійматись осад, а також потрапляти нові засмічені водні маси зі сторони гирла річки Дніпро. На теперішній час на території міста Одеси діє заборона на купання в морі.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту