ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Екологія
Відзавтра в ряді водойм Одещини дозволено ловити раків
17:13 / 09.10.2023

ОДЕСА, 09 ЖОВТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — З 10 жовтня дозволяється ловити раків у Дністровському лимані, річках Дністер та Турунчук, озерах пойми Дністра, Кучурганському водосховищі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеського рибоохоронного патруля.

У повідомленні відомства сказано:

З 10 жовтня дозволяється промисловий та любительський вилов раків у Дністровському лимані, р. Дністер, рукаві р. Турунчук, озерах пойми Дністра та Кучурганському водосховищі. З наказом можна ознайомитись за посиланням.

Нагадуємо, що згідно Правил любительського і спортивного рибальства одній особі за добу можна впіймати 30 раків на водоймах загального користування.

Лов забороняється пастками усіх типів та конструкцій, за винятком раколовок конструкції «хапка». «Хапка» має бути діаметром більше 70 см та кроком вічка більше 22 мм. Дозволяється використання одної раколовки на рибалку.

Забороняється вилов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу сонця та раніше години до його сходу) із застосуванням підсвічування.

Мінімальний розмір рака, який дозволено ловити рибалкам у внутрішніх водоймах – 10 см.

За незаконне добування раків передбачено покарання від адміністративних штрафів до кримінальної відповідальності, а також відшкодування нанесених рибному господарству збитків. За одного незаконно виловленого рака компенсація – 3 332 грн.

Одеський рибоохоронний патруль продовжує виконувати свої обов'язки в умовах воєнного стану. Закликаємо громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Якщо ви помітили порушення – прохання терміново повідомляти за номерами телефонів «гарячої лінії»: (098) 798-47-93, (093) 411-00-33.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту