ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Економіка
На Одещині у 2023 році вже зібрано понад 1 млрд грн на підтримку української армії
16:38 / 03.08.2023

ОДЕСА, 03 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Протягом січня-липня 2023 року платники Одеської області сплатили понад 1 млрд гривень військового збору.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Головного управління Державної податкової служби України в Одеській області.

В повідомленні відомства сказано:

На зміцнення обороноздатності нашої держави платники податків Одещини сплатили понад 1 млрд гривень

«Протягом січня-липня 2023 року до державного бюджету від платників податків Одеської області надійшло понад 1 млрд грн військового збору. Надходження збільшились на 192,5 млн грн, або на 23,3 відс порівняно з відповідним періодом минулого року», — повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС в Одеській області Руслан Хван.

За липень поточного року, із загальної суми надходжень збору, на зміцнення обороноздатності країни та фінансування українського війська, платники податків регіону перерахували майже 150 млн гривень.

Нагадуємо, що платниками військового збору є фізичні особи-резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і іноземні доходи, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Ставка збору становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню. Це, зокрема, заробітна плата, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, а також пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати, іноземні доходи тощо.

Звертаємо увагу, що 30 серпня — останній день сплати військового збору за липень 2023 року:

- від оподаткування доходів, нарахованих у вигляді:

процентів на поточний або депозитний банківський рахунок;

процентів на вклади члена кредитної спілки.

- податковим агентом, у разі якщо оподатковуваний дохід нараховується податковим агентом, але не виплачується (не надається) платнику податку.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту