ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Глава МОЗ: в Украине за сутки вдвое больше нововыявленных зараженных, чем выздоровевших
12:56 / 31.05.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 31 МАЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Глава Минздрава рассказал на брифинге о ситуации с распространением COVID-19 в Украине и мерам по борьбе с ним.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины.

В сообщении ведомства сказано:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 468 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 12 у дітей та 67 у медичних працівників.

Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 93 особи. Одужали за добу 227 осіб, померли 12 осіб.

▪️ За останню добу проведено 9531 тестування, з них 8351 методом ПЛР та 1180 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Чернівецькій області (43), Харківській області (41) та в місті Києві (81).

▪️ З 1 червня МОЗ дозволено відкриття спортзалів, фітнес-центрів, басейнів. Також з 1 червня починає працювати міжобласне сполучення, але лише у тих областях, де це дозволяє епідемічна ситуація.

▪️ Добір заяв на посаду голови в Національну службу здоров’я України завершено. Всього подано 28 заяв. Встановленим державою критеріям відповідають 17 осіб. Співбесіда буде проводитись з усіма 17 особами персонально 2 червня, із відеофіксацією.

▪️ Міжобласне транспортне сполучення в період карантину регулюється постановою МОЗ. Сполучення з областями, які не відповідають критеріям міністерства та не переходять на наступний етап пом’якшення карантину, відбувається з обмеженнями: заповнюваність не більше 50% відсотків місць, обов’язкове використання ЗІЗ та ін. В разі погіршення епідеміологічної ситуації місцева влада може прийняти рішення про припинення такого транспортного сполучення.

▪️ З 25 травня дозволено роботу дитячих садків. Контроль за дотриманням норм МОЗ при роботі таких закладів здійснює місцева влада та Держпродспоживслужба.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.010
Перейти на повну версію сайту