ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Глава МОЗ: выявлен первый случай заражения COVID-19 в аппарате Минздрава
14:40 / 02.06.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 02 ИЮНЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Глава Министерства здравоохранения рассказал на брифинге о ситуации с распространением COVID-19 в Украине и мерах по борьбе с ним.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины.

В сообщении ведомства сказано:

▪ В Україні за минулу добу зафіксовано 328 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 22 у дітей та 61 у медичних працівників.

▪ Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 82 особи. Одужали за добу 388 осіб, померли 9 осіб.

▪ За останню добу проведено 12 556 тестувань, з них 8 097 методом ПЛР та 4 459 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

▪ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Рівненській (53), Житомирській (34) та у Львівській (34) областях.

▪ 1 червня в апараті МОЗ виявлено перший випадок захворювання на COVID-19. Визначено коло контактних осіб. Сьогодні буде проведено відповідні тестування, певну кількість працівників міністерства буде відправлено на самоізоляцію. Алгоритм роботи з інфікованими на COVID-19 у МОЗ є абсолютно тотожним аналогічним випадкам в інших установах України.

▪ 2 червня буде проведено співбесіди з кандидатами на посаду голови Національної служби здоров’я України. З 17 кандидатів, яких відібрала кадрова служба МОЗ на підставі відповідності поданих ними документів, станом на сьогоднішній ранок свою участь підтвердили 9 осіб, відмовилися 3 особи, звернулися з проханням змінити час співбесіди 4 особи, не надала відповіді щодо участі у співбесіді 1 людина. Співбесіди проходитимуть дистанційно – в режимі відеоконференції на платформі ZOOM – із відеозаписом. Для забезпечення максимальної прозорості конкурсу відеозаписи всіх співбесід будуть у загальному відкритому доступі.

▪ Порядок роботи як державних, так і приватних установ на період дії адаптивного карантину визначено постановою Кабінету Міністрів №392. Рішення про перехід того чи іншого підприємства в онлайн- чи офлайн-режим приймає безпосередньо його керівництво.

▪ Очільник МОЗ спростував звинувачення народної депутатки Олександри Устінової у фальсифікації Міністерством охорони здоров’я документів, поданих на розгляд Кабміну. Він запевнив, що документи подавались і приймались урядом в установленому порядку.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.060
Перейти на повну версію сайту