ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Глава МОЗ: из 394 нововыявленных зараженных COVID-19 в Украине 34 — медики
14:25 / 09.06.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 09 ИЮНЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Глава Минздрава рассказал на брифинге о ситуации с распространением COVID-19 в Украине и мерам по борьбе с ним.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины.

В сообщении ведомства сказано:

▪В Україні за минулу добу зафіксовано 394 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 39 у дітей та 34 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 59 осіб. Кількість осіб, які одужали за добу — 217, померли 13 осіб.

▪За останню добу проведено 8080 тестувань, з яких 6 359 методом ПЛР, 1 721 методом ІФА.

▪За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (49), Закарпатській (39), Житомирській (38) областях та в місті Києві (33).

▪У більшості лабораторій по країні тест-системи «Укргентех» уже налаштовані та працюють. Зразки тестів «Укргентех» затверджені Держлікслужбою, їхня валідність підтверджена науковими лабораторіями в Україні. Централізовані закупівлі таких тест-систем не здійснювались, їх отримано як гуманітарну допомогу від благодійних фондів. Тепер закупівля здійснюватиметься за децентралізованим принципом: лабораторними центрами буде виділено 308 млн грн на тести і компоненти для них.

▪ІФА-тестування не є основним діагностичним джерелом для постановки діагнозу. Існуючий алгоритм тестування чітко прописує, що тестування в людей, які мають симптоми ГРВІ, здійснюється передусім методом ПЛР. Якщо він негативний, тоді робиться ІФА, щоб не пропускали випадків захворювання, також ІФА проводиться зі скринінговою метою.

▪У науковій пресі з’являється інформація про можливість повторного інфікування, однак у більшості випадків її спростовано. Наразі тривають дослідження на тему тривалості набутого імунітету після перенесого коронавірусного захворювання.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту