ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Глава МОЗ: в Украине за сутки выявлено 1022 новых случая COVID-19, умер от этой болезни 21 человек
13:21 / 29.07.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 29 ИЮЛЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Глава Министерства здравоохранения рассказал на брифинге о ситуации с распространением COVID-19 в Украине и мерах по борьбе с ним.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины.

В сообщении ведомства сказано:

Результати брифінгу міністра охорони здоров’я Максим Степанов за 29 липня:

▪️ В Україні за минулу добу зафіксовано 1022 нові випадки захворювання на коронавірусну інфекцію, з них 59 у дітей та 74 у медичних працівників. Госпіталізовано у заклади охорони здоров’я 230 осіб.

▪️ Одужали за добу 650 осіб, померла 21 особа.

▪️ За останню добу проведено 31 201 тестування, з яких 14 939 методом ПЛР, 16 262 методом ІФА.

▪️ За добу найбільшу кількість підтверджених випадків зареєстровано у Львівській (149), Івано-Франківській (118) та Харківській (78) областях, а також у місті Києві (132).

▪️ Наразі в Україні показники інфікування коронавірусом та госпіталізації хворих на COVID-19 досить високі. Міністр укотре закликав громадян дотримуватись рекомендацій МОЗ, оскільки це дозволяє суттєво знизити ризик зараження коронавірусом.

▪️ З 1 серпня в Україні почнуть діяти нові правила визначення країн “зеленої” та “червоної” зон. Їхній перелік буде переглядатись кожні 7 днів, тоді як зараз – раз на три дні. Також зміняться критерії визначення країн “зеленої” та “червоної” зон. До останніх буде віднесено країни, де кількість нових випадків COVID-19 за останні 14 днів більша, ніж в Україні, а також приріст нових випадків реєстрації коронавірусу за останні 14 днів порівняно з попередніми двома тижнями становить понад 30%. Зараз в Україні при визначенні країн “червоної” зони враховується кількість активних хворих на 100 тисяч населення. Актуальна інформація щодо переліку країн “червоної” зони доступна на офіційному сайті МОЗ.

▪️ 28 липня під головуванням міністра охорони здоров’я відбулася селекторна нарада з головами обласних департаментів охорони здоров'я та керівниками центрів екстреної медичної допомоги. Обговорено поточні проблеми в екстреній медичній допомозі та шляхи їхнього вирішення. Зокрема, йшлося про зарплати медпрацівників “швидкої”, які не підвищувалися вже багато років. З 1 вересня поточного року, за рішенням уряду, будуть підвищені заробітні плати медпрацівникам, у тому числі екстреної швидкої допомоги.

▪️ Міністр вважає за необхідне “зробити висновки” щодо діяльності НСЗУ у зв’язку з численними скаргами на роботу служби з боку медичних працівників. Зокрема, вони стосуються затягування НСЗУ процесу укладання договорів з медзакладами щодо підвищених тарифів на екстрену медичну допомогу. Збільшення фінансування екстреної медичної допомоги на 40%, згідно з рішенням уряду, передбачається з 1 липня поточного року.

▪️ МОЗ ініціюватиме посилення відповідальності за напади на медичних працівників екстреної медичної допомоги. Міністерство працює на відповідним документом і планує найближчим часом винести його на розгляд уряду.

▪️ Міністр звернувся до місцевих органів влади з проханням вирішити питання покращення стану станцій екстреної медичної допомоги, які перебувають на балансі місцевих громад. Велика кількість станцій на сьогодні у незадовільному стані і потребує ремонту.

▪️ В Україні лише 30% викликів “швидкої” виконуються у відповідності до встановлених в країні в нормативів (10 хвилин у місті і 20 хвилин за містом). Є низка чинників, які впливають на ці показники. МОЗ має на меті наступного року довести частку викликів, які відповідають нормативам, до 50%. Міністерство також планує визначити критерії маршрутизації, що теж дозволить покращити роботу бригад екстреної медичної допомоги.

▪️ З 1 серпня в Україні змінюються протиепідемічні правила. Залежно від ситуації в регіоні або окремих адміністративно-територіальних одиницях будуть визначені “зелена”, “жовта”, “помаранчева” і “червона” зони. Кожному кольору відповідатиме певний перелік обмежень. Передбачається, що між “зеленою” та “червоною” зонами буде обмежено рух транспорту і встановлені відповідні пости на їх кордонах. Вся інформація щодо відповідності регіону певній зоні буде розміщена на сайті МОЗ, вона оновлюватиметься кожні 5 днів.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту