ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
В Украине 7 517 (антирекорд) новых случаев COVID-19, умер от него 121 человек
11:23 / 23.10.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 23 ОКТЯБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Глава Министерства здравоохранения рассказал на брифинге о ситуации с распространением COVID-19 в Украине и мерах по борьбе с ним.

Как передает корреспондент ИА «Контекст-Причерноморье», об этом говорится на Фейсбук-странице Министерства здравоохранения Украины.

В сообщении ведомства сказано:

▪️ За минулу добу:

захворіла рекордна кількість осіб – 7 517, із них 344 дитини та 356 медпрацівників;

госпіталізовано 1 032 особи;

121 летальний випадок;

одужало 2 680 осіб.

▪️ Загалом за добу здійснено 63 131 тестування, зокрема 36 457 досліджень методом ПЛР, а також 26 674 – методом ІФА.

▪️ Найбільшу кількість випадків зареєстровано у Харківській (693) Одеській (571), Хмельницькій (471) і Житомирській (426) областях та у м. Київ (635).

▪️ Якщо прижиттєво діагноз COVID-19 не був встановлений, а померла особа мала відповідні симптоми, проводиться діагностика, і у разі підтвердження наявності коронавірусної хвороби дані вносяться в офіційну статистику.

▪️ Усі заклади охорони здоров’я отримали кошти для виплати медикам запроваджених з 1 вересня надбавок. За вересень було перераховано 1,270 млрд грн, жовтень – 1,190 млрд грн. Кошти за поточний місяць продовжують надходити до медзакладів.

Надбавки лікарям становлять 3 560 грн, середньому медичному персоналу – 2 500 грн, молодшому – 1 250 грн.

▪️ Згідно встановлених правил та рекомендацій щодо організації виборів у період пандемії, усі особи, які забезпечують виборчий процес та перебувають у приміщенні виборчої комісії і приміщенні для голосування, зобов’язані носити захисну маску (респіратор) та захисний щиток.

▪️ У разі виявлення COVID-19 в одного із членів виборчої комісії всі інші її члени можуть продовжувати виконувати свої функції, якщо у них відсутні симптоми респіраторних захворювань, та вони не мали контакту з хворим без застосування ЗІЗ.

▪️ Під час голосування виборцю необхідно самостійно, не передаючи в руки членам виборчої комісії, показати документ, який підтверджує особу та громадянство України.

▪️ На спеціальних виборчих дільницях, утворених у стаціонарних закладах охорони здоров’я та в установах виконання покарань, слідчих ізоляторах, членам виборчої комісії, офіційним спостерігачам, поліцейським, іншим особам, які забезпечують виборчий процес та перебувають у приміщенні виборчої комісії, приміщенні для голосування, рекомендується не пізніше ніж за 72 години до дня виборів пройти ПЛР-тестування на COVID-19.

▪️ Особи, які знаходяться на самоізоляції чи лікуються амбулаторно, можуть взяти участь у голосуванні, звернувшись з відповідною заявою до виборчої комісії до 20:00 сьогоднішнього дня.

▪️ МОЗ закликає громадян під час голосування бути максимально відповідальними: обов’язково перебувати в масці чи респіраторі, дотримуватись дистанції не менше ніж 1-1,5 м. Також рекомендується користуватися власною ручкою.

▪️ МОЗ зробило розрахунки щодо реагування системи охорони здоров’я на ситуацію з поширенням COVID-19. Визначено 4 рівні епідемічної небезпеки. Перший, на якому зараз перебуває країна, передбачає щоденну кількість нових випадків інфікування в межах 7 тисяч. Другий рівень (до 10 тисяч хворих на добу) передбачає, що буде розпочата робота з розгортання тимчасових госпіталів, а також із збільшення кількості медичних працівників. На третьому рівні (до 15 тисяч хворих) буде введено повний перелік обмежень “червоного” рівня небезпеки по всій країні, розгортатимуться мобільні госпіталі та проводитиметься мобілізація лікарів, зокрема лікарів-інтернів.

▪️ Четвертий рівень (до 20 тисяч) передбачає запровадження протоколів вибору, кого з хворих лікувати в стаціонарних умовах.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту