ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Производство кислородных концентраторов, спасающих заболевших COVID-19, могут наладить в Одессе
11:16 / 18.12.2020
Здравоохранение

ОДЕССА, 18 ДЕКАБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской ОГА Сергей Гриневецкий: завод «Телекарт-Прибор» получил сертификаты соответствия Министерства здравоохранения для производства кислородных концентраторов.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Одеський завод «Телекарт-Прилад» поставить до обласних лікарень тестові кисневі концентратори.

На Одещині завод «Телекарт-Прилад» отримав сертифікати відповідності Міністерства охорони здоров’я для виробництва кисневих концентраторів. Про це повідомив голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький.

Одеська розробка отримала назву «БРІЗ-20». Це — електричний пристрій, який дозволяє отримувати кисень за допомогою фільтрації повітря. Потужність приладу – 20 літрів на хвилину, а під’єднати до нього можна від одного до чотирьох пацієнтів. «БРІЗ-20» виробляє кисень з концентрацією 95%, що відповідає міжнародним стандартам. Працювати без зупинки прилад може до 10 діб.

«Вважаю дуже важливим, що саме одеський завод пройшов сертифікацію від Міністерства охорони здоров’я. Наразі «Телекарт-Прилад» — єдине українське підприємство, яке може виробляти концентратори такої потужності та якості. Я переговорив з керівництвом підприємства та запропонував поставити тестові пристрої до наших обласних лікарень. Після випробувань ми плануємо закуповувати продукцію заводу на регулярній основі», — зазначив голова ОДА Сергій Гриневецький.

У перші місяці виробництва завод буде виробляти близько 300-400 штук на місяць. З часом керівництво Телекарт-Прибору планує збільшити цю кількість до 1000-1500 одиниць на місяць.

Довідка.

Ціна одного кисневого концентратора виробництва «Телекарт-Приладу» складає 75 тисяч гривень. На ринку є декілька аналогів, проте вони дорожчі. Американські концентратори коштують близько 130-140 тисяч гривень. Прилади китайського виробництва мають потужність лише 10 літрів на хвилину й коштують близько 40 тисяч гривень.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.034
Перейти на повну версію сайту