ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Охорона здоров'я
Міськрада: в Одесі вдруге проведено успішну трансплантацію серця
16:02 / 28.04.2023

ОДЕСА, 28 КВІТНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – У ніч на 28 квітня 2023 року в Одесі вдруге проведено успішну трансплантацію серця.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

Операцію на базі міської клінічної лікарні №10 провела бригада лікарів з Інституту Серця МОЗ України на чолі з видатним кардіохірургом Борисом Тодуровим.

Донорське серце отримав чоловік віком 59 років, який чекав черги на трансплантацію.

До Інституту Серця та Національного інституту хірургії та трансплантології ім. Шалімова доставлені також донорські нирки для пересадки ще двом пацієнтам.

Щиро дякуємо родині донора за надання дозволу та порятунок життя трьох людей. Перед початком операції за існуючою традицією медики створили «коридор пошани» для вшанування донора.

Висловлюємо глибоку вдячність Борису Тодурову та його команді, а також медикам Одеської міської клінічної лікарні №10 за оперативне реагування, високий професіоналізм та врятоване життя пацієнта.

*****

Одеська міська клінічна лікарня №10 є багатопрофільною лікарнею інтенсивного лікування, розвивається як кластерний заклад системи спроможних лікарень з надання спеціалізованої допомоги, зокрема пацієнтам, хворим на серцево-судинні захворювання. Наразі проводиться підготовка до запуску ангіографічної служби та впровадження процедур коронарної ангіографії та судинного стентування. Заклад має готовність до регулярних оперативних втручань високоспеціалізованого рівня.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту