ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Міжнародні відносини
Одесу відвідав мер французського міста Гавр
17:31 / 21.12.2022

ОДЕСА, 21 ГРУДНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Одеський міський голова провів зустріч з колишнім прем’єр-міністром Франції, мером Гавра Едуаром Філіпом.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в департаменті інформації Одеської міськради (телеграм-канал).

В повідомленні міськради сказано:

21 грудня 2022 року Одеський міський голова Геннадій Труханов зустрівся з мером міста Гавр, експрем’єр-міністром Франції паном Едуаром Філіпом. На зустрічі також були присутні депутат Європарламенту пані Наталі Луазо та Посол Французької Республіки в Україні пан Етьєн де Понсен.

Під час зустрічі мер Одеси розповів про стосункі з братським Марселем, а також подякував за гуманітарну, військову та дипломатичну допомогу, яку надає Франція Україні.

Пан Едуар Філіп висловив слова підтримки, зазначив, що слідом за їх делегацією прибуде гуманітарний вантаж з обладнанням.

«Ми розуміємо всю складність ситуації, тому особливо приємно мати нагоду поспілкуватися з вами. Одеса звучить у Франції. І багато французів мріють відвідати ваше чудове місто. Роль Одеси як портового міста під час війни є надзвичайно важливою, як і в рамках післявоєнного відновлення», — зазначив мер Гавра.

Вже сьогодні в Україні створена Національна ради з відновлення України від наслідків війни, а в Європі обговорюють План Маршала для України. По-перше, це механізми мінімізації збитків під час бойових дій, а по-друге — документування збитків, що прискорить відновлення.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту