ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Чиновник однієї з РВА Одещини підозрюється у одержанні 6 тис доларів хабаря
15:42 / 17.08.2023

ОДЕСА, 17 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Начальник сектору мобілізаційної роботи однієї з районних військових адміністрацій Одеської області підозрюється у корупційному злочині.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

У повідомленні військових прокурорів сказано:

За процесуального керівництва Білгород-Дністровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону та сприяння Одеської ОВА викрито начальника сектору мобілізаційної роботи однієї з районних військових адміністрацій Одеської області на зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

За даними слідства, у липні-серпні 2023 року посадовець вимагав та одержав від громадянки 6000 доларів США неправомірної вигоди. За ці кошти він обіцяв вплинути на посадових осіб оперативного командування «Південь» для переведення її чоловіка-військовослужбовця до військової частини у м. Білгород-Дністровський.

Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУНП в Одеській області, за оперативного супроводу працівників УСР в Одеській області ДСР НП України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту