ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
За перевищення повноважень судитимуть трьох одеських поліцейських
17:11 / 25.08.2023

ОДЕСА, 25 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Прокурори Одеської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох співробітників Управління патрульної поліції в Одеській області за фактом перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч. 2 ст. 365 КК України).

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

За даними слідства, на початку січня цього року поліцейські, під час патрулювання Малиновського району Одеси у складі екіпажу автопатруля, зупинили транспортний засіб.

Під час спілкування з приводу зупинки авто, між одним з правоохоронців та пасажиром виник словесний конфлікт, внаслідок чого патрульні, без будь-яких законних підстав та попередження, повалили водія та пасажира на асфальт обличчям донизу.

В подальшому, на пасажира авто, яким виявився батько водія похилого віку, надягли кайданки та доставили до відділу поліції для складання адміністративних матеріалів.

Незважаючи на те, що потерпілий не чинив ніякого супротиву, у відділку двоє з патрульних продовжили словесно ображати та наносити удари по ногам, тулубу і голові чоловіка.

Внаслідок таких протиправних дій правоохоронців потерпілий отримав численні садна обличчя та перелом лівого наколінника.

Наразі двох обвинувачених звільнено з правоохоронних органів, а їх спільнику за результатами службового розслідування оголошено догану.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у Миколаєві за оперативного супроводу співробітників УВБ в Одеській області ДВБ НП України.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту