ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Двоє злочинців пограбували квартиру в Одесі на майже півтора мільйона гривень
15:21 / 26.08.2023

ОДЕСА, 26 СЕРПНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Поліцейські затримали двох чоловіків, які обікрали квартиру у Пересипському районі Одеси.

Про це ІА «Контекст-Причорномор’я» повідомили в Головному управлінні Національної поліції в Одеській області.

У правопорушників вилучили більшу частину грошей, здобутих злочинним шляхом. Фігурантам загрожує до 12-ти років ув’язнення з конфіскацією майна.

Подія сталася вночі на вулиці Семена Палія. Помітивши відчинене вікно у квартирі на першому поверсі і домовившись між собою, один чоловік проник всередину оселі, а другий залишився на вулиці спостерігати за обстановкою навколо. Забравши із собою знайдені в квартирі 35 000 доларів, 60 000 гривень, 50 євро, банківську картку та жіночі прикраси, правопорушники втекли.

Щойно власники квартири повернулись додому та помітили відсутність майна, відразу ж звернулися до територіального підрозділу поліції. В ході проведення розшукових заходів оперативниками відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 протягом доби були встановлені особи правопорушників та їхнє місцезнаходження. Це – раніше судимі за майнові злочини 38-річний місцевий житель та 30-річний житель селища Сарата, який приїхав до знайомого погостювати.

Загальна сума завданого потерпілим збитку склала понад 1 400 000 гривень. Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем мешкання одесита, правоохоронці вилучили більшу частину викрадених грошей, золоті сережки та банківську картку. Рештою викраденого зловмисники встигли розпорядитися на власний розсуд. 

“За наявності достатніх доказів, зібраних правоохоронцями, слідчі поліції під процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси повідомили чоловікам про підозру у таємному викраденні чужого майна, тобто крадіжці, вчиненій повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднаній з проникненням у житло, в умовах воєнного стану, вчиненій в особливо великих розмірах. Цей злочин кваліфікується за ч. 5 ст. 185 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Слідчі дії тривають”, — зазначив начальник відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 підполковник поліції Ігор Страшной.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.005
Перейти на повну версію сайту