ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Поліція: на Одещині затримано торговця зброєю
12:40 / 21.11.2023

ОДЕСА, 21 ЛИСТОПАДА 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці Одеської області затримали підозрюваного у торгівлі зброєю, вивезеною із зони бойових дій.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В повідомленні правоохоронців сказано:

Зловмисника задокументували на збуті автомата Калашникова, гранат, детонаторів, пластиду та тротилу, які були підпільно вивезені у 2022 році з Харківщини. Чоловіку загрожує до семи років позбавлення волі.

Викрили правопорушника слідчі та оперативники Одеського районного управління поліції № 1 Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Поліцейські затримали зловмисника відразу після того, як він на вулиці Космонавтів продав малознайомому містянину 10 корпусів ручних осколкових гранат різного типу, 9 запалів з маркуванням і без, два електродетонатори, автомат Калашникова з магазинами та більше кілограма тротилу й пластиду.

Слідчі разом зі спеціалістами управління вибухотехнічної служби ГУНП в Одеській області вилучили на місці події небезпечні предмети, які, за попередніми висновками, у конструктивному поєднанні належать до категорії бойових припасів, вогнепальної зброї та вибухових речовин. Також правоохоронці вилучили у фігуранта 35 тисяч гривень, які він отримав від покупця, та мобільний телефон з інформацією, що підтверджує протиправну діяльність.

За інформацією правоохоронців, заборонений арсенал у 2022 році був нелегально привезений до Одеси з Харківщини.

Усе вилучене поліцейські скерували на експертизу.

«За наявності достатніх доказів, під процесуальним керівництвом Київської окружної прокуратури міста Одеси, слідчі повідомили правопорушнику про підозру у придбанні, зберіганні, носінні, збуті бойових припасів, вогнепальної зброї та вибухових речовин, без передбаченого законом дозволу. Цей злочин кваліфікується за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Слідство триває», — повідомила старша слідча територіального підрозділу поліції Марина Самокиш.

Заходи проводились за оперативним супроводом співробітників Управління СБУ в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту