ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Поліція: в Одесі блоковано пропагадиську діяльність любительниці «руZZкага міра»
15:57 / 21.12.2023

ОДЕСА, 21 ГРУДНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Правоохоронці викрили жительку Одеси у виправдовуванні збройної агресії московитів проти України та їх глорифікації.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В повідомленні правоохоронців сказано:

Жінка провадила свою протиправну діяльність у забороненій в нашій державі російській соціальній мережі «Однокласники». Правопорушниці повідомили про підозру. За скоєне їй загрожує обмеження або навіть позбавлення волі з конфіскацією майна.

Слідчі відділення поліції № 3 Одеського районного управління поліції № 1 за сприянням співробітників Управління служби безпеки України в Одеській області встановили, що жителька Хаджибейського району активно поширювала пости із зображеннями ворожих прапорів та солдатів, висловлюваннями про підтримку злочинних дій рф. До прикладу, вона репостила публікації, у яких йшлося про те, що росія ввела війська нібито на свою територію, а російським солдатам били поклони та просили для них у Господа сил, вогню та перемоги.

«В ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили у правопорушниці мобільний телефон з інформацією, що має інтерес для слідства. Встановивши наявність достатніх доказів у вчиненні кримінального правопорушення, поліцейські під процесуальним керівництвом Малиновської окружної прокуратури міста Одеси повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Йдеться про поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, розпочатої у 2014 році, заперечення тимчасової окупації частини території України, а також глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію Російської Федерації проти України. Відповідно до санкції статті, жінці загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої», — розповіла заступниця начальника слідчого відділення територіального підрозділу поліції Анастасія Черненко.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.006
Перейти на повну версію сайту