ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Прокуратура Одещини: чиновницю та трьох підрядників судитимуть за спробу «заробити» на шкільному укритті
17:37 / 30.01.2024

ОДЕСА, 26 СІЧНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Готується суд над посадовицею сільради та трьома підрядниками, підозрюваними у заволодінні бюджетними коштами в ході ремонту шкільного укриття у Білгород-Дністровському районі.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Одеської обласної прокуратури.

В повідомленні прокуратури сказано:

Прокурори Білгород-Дністровської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно двох директорів підрядних організацій за фактом заволодіння бюджетними коштами та службового підроблення (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), а також фізичної особи – підприємця за фактом шахрайського заволодіння бюджетними коштами та підроблення документів (ч.ч. 1, 2 ст. 190, ч.ч. 1, 3 ст. 358 КК України).

Слідством встановлено, що підрядники заволоділи бюджетними коштами під час виконання підрядних робіт з поточного ремонту протирадіаційного укриття закладу загальної середньої освіти у Білгород-Дністровському районі.

Обвинувачені завищили обсяги фактично виконаних робіт, їх вартість та вартість використаних будівельних матеріалів, чим збільшили суму начебто витрачених коштів на ремонт бомбосховища.

Також судитимуть посадовицю однієї з сільських рад Білгород-Дністровського району, яка підписала акти приймання виконаних будівельних робіт не проконтролювавши й не переконавшись у повноті фактично виконаних підрядниками робіт (ч. 1 ст. 367 КК України).

Внаслідок таких протиправних дій на рахунки підрядників безпідставно перераховано за актами виконаних робіт майже 700 000 гривень

З метою відшкодування завданої кримінальним правопорушенням шкоди прокуратурою пред’явлений позов.

Досудове розслідування – Білгород-Дністровський РВП ГУНП в Одеській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту