ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Воєнпрокуратура: судитимуть членів банди, що тероризувала мешканців деокупованої Херсонщини
17:22 / 08.02.2024

ОДЕСА, 08 ЛЮТОГО 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Перед судом постануть 12 учасників групи, які вчиняли злочини майнового характеру на звільненій від російських окупантів території Херсонської області.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили в прес-службі Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

У повідомленні військових прокурорів сказано:

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону до суду направлено обвинувальний акт стосовно 12 осіб за фактами незаконного проникнення до житла та іншого володіння особи, проведення в них обшуку; заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинене повторно; незаконне позбавлення волі із застосуванням зброї, вчинене організованою групою (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 162; ч. 4 ст. 190, ч. 4 ст. 190; ч. 3 ст. 146 КК України).

За даними слідства, у травні 2022 року, вказані особи, які діяли за попередньою змовою, вчиняли злочини на деокупованій території Херсонської області. З метою незаконного заволодіння чужим майном, під вигаданим приводом перевірки оргтехніки мешканців Херсонщини на факт наявності відомостей щодо колабораційної діяльності, вони здійснювали розбійні напади на помешкання громадян, проникали у житлові будинки, погрожували господарям вогнепальною зброєю, заволодівали чужим майном.

Правоохоронці також задокументували факти незаконного утримання ними проти волі, залякування, катування та замаху на вбивство чоловіка в одному з домоволодінь Херсонщини.

Досудове розслідування здійснювали слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції в Херсонській області, оперативний супровід співробітників Управління карного розшуку ГУ Нацполіції в Херсонській області.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту