ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Правоохоронні органи
Поліція: у мешканця Одещини вилучили арсенал боєприпасів
14:22 / 08.04.2024

ОДЕСА, 08 КВІТНЯ 2024 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я – Поліцейські вилучили у жителя Березівського району арсенал вибухових пристроїв та боєприпасів.

Про це ІА «Контекст-Причорномор'я» повідомили у відділі комунікації поліції Одеської області.

В повідомленні правоохоронців сказано:

Чоловіку повідомили про підозру. За незаконні оборудки з небезпечними предметами йому загрожує позбавлення волі.

До поліції звернулася жителька Курісовської ОТГ, яка повідомила, що її співмешканець вчиняє відносно неї домашнє насильство і зберігає за місцем проживання набої та гранати.

За вказаною заявницею адресою прибула слідчо-оперативна група Березівського районного відділу поліції та співробітники управління вибухотехнічної служби обласної поліції. Провівши огляд місця події, правоохоронці виявили в автомобілі чоловіка вісім корпусів різних гранат, вісім запалів та 373 набої калібру 5,45 мм, які скерували на експертизу. За попередніми висновками фахівців, вилучені предмети відносяться до категорії вибухових пристроїв та бойових припасів.

Зі слів правопорушника, увесь арсенал він знайшов.

«За наявності достатніх доказів ми повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України у придбані, зберіганні бойових припасів, вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу. Цей злочин карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. В ході подальшого досудового розслідування ми встановлюватимемо, звідки у чоловіка небезпечні предмети», — прокоментував начальник територіального підрозділу поліції Микола Древов.

Також він нагадав, що, згідно з ч. 3 ст. 263 ККУ, не підлягає кримінальній відповідальності особа, яка добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Окрім цього, правоохоронці встановили, що чоловік на побутовому ґрунті влаштував сварку зі співмешканкою, в ході якої штовхав та ображав її. За вчинення домашнього насильства поліцейські поставили правопорушника на профілактичний облік за категорією «кривдник» та склали відносно нього адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення, які вже скерували до суду. За це правопорушення чоловіку загрожує покарання штрафом від 170 до 340 грн або громадськими роботами на строк від тридцяти до сорока годин, або адміністративним арештом на строк до десяти діб.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту