ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Влада
На заседании 36-й внеочередной сессии Одесского облсовета приняты ряд решений и обращений к центральной власти
17:03 / 10.08.2020
Власти

ОДЕССА, 10 АВГУСТА 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — В ходе заседания 36-й внеочередной сессии Одесского областного совета принято ряд решений относительно дальнейшего развития региона и обращений к центральным органам власти.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесского облсовета.

В сообщении областного совета сказано:

На початку роботи було внесено пропозиції та доповнення до сесійного порядку денного.

Депутати підтримали низку проектів рішень щодо присвоєння звання «Почесний громадянин Одеської області», а також клопотання щодо нагородження Почесною грамотою Верховної Ради, присудження Премії Верховної Ради України жителям Одеської області за їх досягнення.

Далі депутати «пакетно» проголосували за проекти рішень, які стосуються зміни типу та назви комунальних закладів освіти. Також було підтримано низку кадрових призначень.

Було ухвалено блок питань, які стосуються внесення змін до діючих в Одеській області обласних програм, регіональних комплексних, цільових програм, зокрема, до регіональної програми будівництва, облаштування, реконструкції та утримання місцевих пунктів пропуску через українсько-молдовський державний кордон у межах Одеської області на період до 2020 року; до обласної цільової програми «Доступна медицина на 2018-2020 роки»; до Одеської регіональної комплексної програми з охорони довкілля на 2020-2021 роки та ін.

Наступні питання, які підтримали депутати, стосувалися об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області.

Депутатський корпус не підтримав проект рішення про здійснення місцевого запозичення у 2020 році.

Ухвалено внесення змін до обласного бюджету на 2020 рік, враховуючи зауваження та доповнення колег та висновки профільної постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансово-економічної політики та банківської діяльності.

Також було підтримано низку звернень до керівництва країни. Серед яких – звернення депутатів Одеської обласної ради до Президента України, Верховної Ради України та, Кабінету Міністрів України щодо антикризової державної підтримки українських друкованих, теле- та радіомовних засобів масової інформації, які постраждали через кризу, викликану епідемією та карантинними обмеженнями; звернення депутатів Одеської обласної ради до Кабінету Міністрів України щодо підвищення ефективності землеробства у регіонах Українського Причорномор’я в умовах суттєвих кліматичних змін та інші.

Завершальна частина сесії містила депутатські запити.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.014
Перейти на повну версію сайту