ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Влада
Год по трагедии в одесском колледже: в ОГА создают рабочую группу, которая решит судьбу сгоревшего здания
11:52 / 04.12.2020
Власти

ОДЕССА, 04 ДЕКАБРЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Новоназначенный глава Одесской ОГА Сергей Гриневецкий обсудил судьбу здания экономического колледжа с профильными экспертами.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова Одеської ОДА Сергій Гриневецький разом із заступником Міністра освіти і науки України Ігорем Гарбаруком провів селекторну нараду щодо вирішення подальшої долі Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу. На зустрічі також були присутні представники Національної академії наук України, профільних департаментів, керівники навчальних закладів та освітяни.

Сторони обговорили необхідність забезпечення безперебійного навчання для учнів коледжу та можливі варіанти убезпечення будівлі від знищення. На думку фахівців, споруда коледжу перебуває в аварійному стані та потребує подальшої консервації. Окрім того, будівля Одеського коледжу економіки, права та готельно-ресторанного бізнесу є архітектурною пам’яткою.

Через погодні умови та низькі температурні показники стан будівлі може суттєво погіршуватися та призвести до її руйнування. Спеціалісти зазначили, що доцільним буде передати будівлю на баланс одному власнику. Це допоможе зберегти архітектурну цінність та фасадні стіни, а також дасть змогу привести будівлю в порядок.

«Наразі одним з ключових питань є створення безпечних умов для всіх громадян. Тому рішення щодо подальшої долі коледжу має бути зваженим та комплексним. Для того, аби розв’язати питання, нам необхідно створити робочу групу, яка терміново розпочне свою роботу. До неї увійдуть фахівці та всі зацікавлені особи, які допоможуть детально опрацювати це питання. На меті провести повну інвентаризацію об’єкту та разом досягти спільного рішення в рамках чинного законодавства», — зазначив голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Очільник області надав доручення щодо створення робочої групи директору департаменту освіти і науки Одеської ОДА Олександру Лончаку. Перше засідання має відбутися найближчим часом.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту