ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Влада
Сергей Гриневецкий посетил инновационное одесское предприятие «ЭКОФАКТОР»
17:11 / 19.02.2021
Власти

ОДЕССА, 19 ФЕВРАЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий посетил инновационное одесское предприятие Група Компаний «ЕКОФАКТОР».

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова ОДА Сергій Гриневецький відвідав підприємство Група Компаній «ЕКОФАКТОР», що знаходиться в Одесі за адресою: вул. Отамана Головатого, 113. У робочому візиті також взяли участь Одеський міський голова Геннадій Труханов та радник голови ОДА Юрій Дімчогло. З усіма аспектами виробничого процесу гостей ознайомив засновник та директор підприємства Сергій Вельчев, який є амбасадором розвитку електромобільного руху в Україні.

До Групи Компаній «ЕКОФАКТОР» входять ТОВ «ЕКОФАКТОР ЧАРДЖ» (заснована у 2004 р.), ТОВ «ЕКОФАКТОР ХАБ» та ТОВ «ЗАРЯДНІ МЕРЕЖІ» (засновані у 2018 р.). діяльність яких спрямована на виробництво екологічно чистого обладнання та механізмів, що працюють без викидів діоксиду вуглецю (СО2) в атмосферу.

Підприємство здійснює широкий спектр діяльності у сфері новітніх електро- та телекомунікаційних технологій: від торгівлі до виробництва (перелік видів діяльності включає 25 позицій), при цьому до видів продукції входять, зокрема:

– персональні зарядні станції в різних модифікаціях;

– однопортові трифазні зарядні станції типу 2 (у різних модифікаціях);

– трипортові однофазні зарядні станції типу 1 (у різних модифікаціях)

– пристрої потужністю 50 – 350 кВт для найшвидшої зарядки електромобілів, електробусів та електровантажівок;

– програмний продукт для зарядки електромобілів.

Окремим напрямком підприємства є виробництво та ремонт електричних автомобілів. До реалізованих проєктів у цій сфері належать, зокрема:

– прототип першого електромобіля для людей з обмеженими можливості USEC (Ukranian Social Electric Car);

– модифікована версія для комерційного використання відомої моделі Nissan LEAF – Nissan LEAF Cargo;

– електричний трактор, створений на базі трактора HTZ-351 – Tractor Electro 2.0;

– фановий проєкт ZAZ electro, створений спеціально для участі в електричному марафоні «Київ (Україна) – Монте-Карло (Монако)» (2015 р.);

– експериментальний зразок електричного автобуса з призначенням для здійснення міських пасажирських перевезень;

– електричний концептуальний автомобіль Synchronous, що був представлений на виставці сталого розвитку в Монако (2016 р.)

Група Компаній «ЕКОФАКТОР» заснована нашими співвітчизниками – мешканцями Одещини, які прагнуть до першості регіону у передових сучасних технологіях та долучення до новітніх екологічно спрямованих світових тенденцій, включаючи розвиток відповідних напрямків вуглецево-нейтральної економіки. Проте, на даний час продукцію підприємства представлено переважно за межами України у країнах Європи (Болгарія, Молдова, Румунія; Велика Британія, Іспанія, Монако, Португалія, Франція; Естонія, Латвія, Литва, Польща, Чехія), Азії (Туреччина) та Африки (Єгипет).

Загальний обсяг реалізації продукції та послуг Групи Компаній «ЕКОФАКТОР» за 2020 р. склав 24,32 тис. грн, чистий прибуток станом на 01.01.2021 р. – 260,80 тис. грн.

Керівництво підприємства «ЕКОФАКТОР» розглядає, крім технологічних та економічних перспектив розвитку, також його соціальні аспекти, враховуючи швидке зростання попиту на електромобілі в Україні в цілому (від 1124 одиниць у 2014 р. до 55051 одиниці у 2020 р.) – зокрема, влаштування системи зарядних станцій на магістральних автошляхах та налагоджування тісного контакту з територіальними громадами області, що передбачає відповідний розвиток цифровізації та диджиталізації регіону.

Голова ОДА Сергій Гриневецький високо оцінив діяльність підприємства та дав оцінку широкому спектру напрацювань колективу, наголосивши на їх важливості, в контексті екологічної безпеки та соціальної значущості.

Також Сергій Гриневецький запросив директора підприємства Сергія Вельчева взяти участь у плановій селекторній нараді з керівниками територіальних громад, райдержадміністрацій та головами міст обласного значення й презентувати свою продукцію, технологічні потужності та адаптивні до умов територій можливості.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.013
Перейти на повну версію сайту