ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Влада
Глава Одесской ОГА подписал соглашение о сотрудничестве региона с Госводагентством Украины
09:48 / 24.02.2021
Власти

ОДЕССА, 24 ФЕВРАЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий провел заседание коллегии ОГА, в котором приняли участие главы Одесских областного и городского советов, а также председатель Государственного агентства водных ресурсов Украины.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

Голова ОДА Сергій Гриневецький провів засідання колегії, у роботі якої взяли участь члени колегії, зокрема, голова Одеської обласної ради Григорій Діденко та Одеській міський голова Геннадій Труханов, а також керівники структурних підрозділів ОДА та територіальних органів центральних органів виконавчої влади, посадові особи органів місцевого самоврядування.

На засідання колегії був запрошений голова Держводагентства України Валентин Шліхта.

У ході роботи було розглянуто такі питання:

– Робота територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Одеської області. Доповідачи – директор Департаменту з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ОДА Сергій Готко та начальник ГУ ДСНС України в Одеській області Вадим Шулюк – надали комплексну характеристику ситуації, з визначенням перспектив роботи на 2021 р., приділивши при цьому увагу таким аспектам сфери цивільного захисту, як вдосконалення системи сповіщення населення щодо надзвичайних ситуацій, проведення профілактичних заходiв серед населення, відповідальність фізичних та юридичних осіб за порушення протипожежної безпеки, покращення умов підготовки та тренування особового складу у рамках міжнародного співробітництва тощо.

– Впорядкування окремих питань організації та діяльності органів місцевого самоврядування на новій територіальній основі в умовах адміністративно-територіальної реформи в Україні. Директор Департаменту економічної політики та стратегічного планування ОДА Дмитро Радулов та директорка Департаменту фінансів ОДА Марина Зінченко у своїх доповідях поінформували про стан реорганізації системи місцевого самоврядування, зазначивши як позитивні (передача у власність територіальних громад 1469-ти об’єктів комунальної власності з 1483-х), так й проблемні тенденції (зокрема, певні складності у передачі Центрів надання адміністративних послуг від райдержадміністрацій до територіальних громад, ознаки економічної неспроможності у 36-ти територіальних громадах регіону тощо).

– Перспективи функціонування «Агенції регіонального розвитку Одеської області», створеної 06.11.2020 р. з метою регулювання та сприяння ефективному веденню економічної діяльності в регіоні. Начальник управління міжнародних зв’язків ОДА Роман Григорішин надав відео-презентацію, щодо основних напрямкiв діяльності цієї установи, зокрема: проведення досліджень соціально-економічної ситуації, проблем Одеської області та подальшого формуванням пропозицій щодо їх вирішення; розробка проєктів та програм регіонального розвитку з наданням профільних консультацій; участь у моніторингу виконання Державної стратегії регіонального розвитку; залучення коштів приватних інвесторів, міжнародних організацій і донорів для реалізації проєктів тощо.

За підсумками розгляду зазначених питань Сергій Гриневецький окремо наголосив на:

– важливості всебічної профілактики протипожежної безпеки в регіоні – особливо у районах з переважанням об’єктів рекреації та промисловості (нинішні Одеський та Білгород-Дністровський райони);

– необхідності підвищення відповідальності (перш за все, кримінальної) за порушення протипожежної безпеки;

– відновленнi порядку залучення служби ДСНС до прийняття в експлуатацію будівельних об’єктів (перш за все, багатоквартирних житлових будинків); голова ОДА висловів намір доповісти з цього питання на черговому засіданні Ради соціального розвитку територій при Президентові України, що відбудеться у Києві 25.02.2021 р.

Під час засідання колегії було підписано Угоду між Одеською облдержадміністрацією та Держводагентством України. Цьому передувало обговорення проблематики водопостачання в регіоні – як для населення (досі мешканці 115 населених пунктів вимушені використовувати привозну воду), так й у сфері сільського господарства – зокрема, під час «Круглого столу» з питань зрошення, що відбувся в ОДА 17.02.2021 р.

По засіданні колегії відбулася зустріч із керівниками крупних агропромислових господарств-водокористувачів регіону, у ході якої Сергій Гриневецький зосередив увагу на основних актуальних питаннях у сфері зрошення Одещини, до яких вiдноситься, зокрема:

– зміни клімату iз зростанням середньорічної температури, що призводить до дефіциту вологи у грунті;

– потреба у якісній питній воді, що є основою здоров’я населення;

– падіння родючості земель та врожаю на територіях з відсутністю зрошення;

– інвентаризація об’єктів водного господарства;

– інвестиції у розвиток кадрового, фінансового та ресурсного забезпечення цієї сфери (зазначимо, що на даний момент існують позитивні перспективи інвестиційного співробітництва з Європейським банком реконструкції та розвитку).

Окремо голова ОДА наголосив на слабкому розвитку у регіоні сфери переробки агропромислової продукції, що передбачає певну інфраструктуру, зокрема, складські об’єкти (холодильники для зберігання свіжих фруктів та овочів, спеціалізовані майданчики тощо) та логістичні структури.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.055
Перейти на повну версію сайту