ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Влада
Глава Одесской ОГА посетил важные объекты социнфраструктуры Белгород-Днестровского района
11:44 / 25.02.2021
Власти

ОДЕССА, 25 ФЕВРАЛЯ 2021 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Председатель Одесской областной государственной администрации Сергей Гриневецкий совершил рабочий визит Белгород-Днестровский район.

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Одесской ОГА.

В сообщении облгосадминистрации сказано:

В ходi свого робочого візиту до новоствореного Білгород-Дністровського району Одеськоï областi голова ОДА Сергій Гриневецький відвідав ряд об’єктiв соцiально-економiчноï сфери, зокрема:

– у Шабiвськiй сiльськiй територiальнiй громадi: адмiнiстрацiя сiльськоï ради, завод з виробництва асфальтобетону, мiсцеве смiттєзвалище;

– у с. Бритiвка: каналiзацiйнi насоснi станцiï №1, №2 та напiрний колектор по вул. Артiльнiй;

– м. Білгород-Дністровський: Управлiння з питань надання адмiнiстративних послуг Білгород-Дністровськоï мiськоï ради.

Також голова ОДА взяв участь у відкритті нового учбового корпусу державного навчального закладу «Білгород-Дністровський професійний будівельний ліцей» (далі – Ліцей). З навчально-виробничим процесом гостей ознайомили директор Ліцею Сергій Черненко та викладачі закладу.

Ліцей був заснований у 1944 р., у 2016 р. до нього приєднано Білгород-Дністровську філію ДНЗ «Одеське вище професійне училище торгівлі та технологій харчування». На цей час Ліцей здійснює підготовку кваліфікованих робітничих кадрів з професій будівельного (монтажні, оздоблювальні та експлуатаційні роботи), авто-технічного та сервісного напрямків. Загальна кількість учнів складає 407 осіб, зокрема, це діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених та багатодітних сімей. Навчально-виробничий процес забезпечують 74 працівники (включаючи 40 педагогів). На базі закладу функціонують декілька навчально-практичних центрів (НПЦ), першим з яких став «Хенкель Баутехнік (Україна)» (з 2005 р.), що забезпечує навчання з професійним використанням матеріалів й технологій «Ceresit».

Створення сучасного НПЦ дає змогу впроваджувати у навчальний процес сучасні технології; здійснювати підготовку кваліфікованих робітників у відповідності до сучасних державних стандартів професійно-технічної освіти та потреб ринку праці; організовувати стажування викладачів професійної підготовки та майстрів виробничого навчання; здійснювати професійне навчання незайнятого населення. На базі закладів професійно-технічної освіти в Одеськiй області створено та функціонує 27 НПЦ галузевого спрямування.

Сергій Гриневецький оглянув приміщення та корпус, в якому після реконструкції розміщується НПЦ будівельного напрямку. Голова ОДА оцінив технологічне й матеріальне забезпечення, наголосивши, що з урахуванням сучасної демографічної ситуації у регіоні та в умовах адміністративно-територіальної реформи оптимальною та найбільш ефективною перспективою діяльності Ліцею є тісна взаємодія з територіальними громадами, що дійсно потребують комплексного надання освітніх послуг для своїх мешканців.

У відкритті оновленого освітнього закладу також взяли участь директор Департаменту освіти і науки ОДА Олександр Лончак, голова Білгород-Дністровської райдержадміністрації Ганна Яцишена, Білгород-Дністровський міський голова Віталій Граждан, голова Шабівської сільської територіальної громади Павло Павленко.

Додаткову iнформацiю можливо отримати за посиланням:

www.youtube.com/watch?v=Y6PK8dFYOCI&ab_channel=7%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D0%BB


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.011
Перейти на повну версію сайту