ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Морегосподарський комплекс
АМПУ начинает тендер по удалению скандального танкера с одесского пляжа
15:35 / 31.07.2020
Морехозяйственный комплекс

ОДЕССА, 31 ИЮЛЯ 2020 ГОДА, КОНТЕКСТ-ПРИЧЕРНОМОРЬЕ — Государственное предприятие «Администрация морских портов Украины» начинает переговорную процедуру закупки услуг по поднятию и удаления танкера «DELFI».

Об этом ИА «Контекст-Причерноморье» сообщили в пресс-службе Администрации морских портов Украины.

В сообщении ГП «АМПУ» сказано:

27.07.2020 р. рішенням Експертної комісії з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій ДСНС України ситуацію, що виникла внаслідок аварії з затонулим танкером – бункерувальником «DELFI», класифіковано як надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня (протокол засідання від 27.07.2020 № 117-20).

З урахуванням зазначеного рішення, суттєвого обмеження термінів із підняття та видалення (переміщення) затонулого танкера через початок складних метеоумов, які практично унеможливлять здійснення такої операції починаючи вже з середини вересня, керуючись положеннями абз.2 п.3 ч.2 ст.40 Закону України «Про публічні закупівлі», а також за результатами технічної наради із практиками та експертами в сфері суднопідйому, що відбулась під головуванням Міністра інфраструктури Владислава Криклія 27.07.2020, ДП «АМПУ» вжито нагальних заходів із проведення переговорної процедури закупівлі зазначеної послуги.

Враховуючи значний суспільний резонанс навколо проблеми видалення танкеру з пляжу Одеси, негативні наслідки на навколишнє середовище тощо,

ДП «АМПУ» ставить перед собою мету здійснити закупівлю послуг із підйому та віддалення танкеру у найкоротші терміни (що забезпечується, зокрема, шляхом проведення «переговорної процедури»).

При цьому створити та забезпечити максимально прозорі та зрозумілі умови проведення закупівлі та залучення широкого кола підприємств, які дійсно зможуть швидко, ефективно, із мінімальним впливом на довкілля виконати ці роботи.

З урахуванням зазначеного, кваліфікаційні вимоги до учасників процедури передбачають:

— наявність документально підтвердженого досвіду учасника з виконання аналогічного (аналогічних) за предметом закупівлі договору (договорів), тобто виконання успішних операцій із суднопідйому суден подібного типу суден;

— наявність в учасника процедури закупівлі власного або орендованого обладнання, матеріально-технічної бази та технологій, необхідних для надання послуги;

— наявність в учасника працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід.

Важливою умовою є надання учасником процедури Плану виконання робіт (ПВР), розробленого саме для цих обставин. Усі вихідні дані щодо розташування судна, його ТТХ будуть надані усім потенційним учасникам закупівлі на їх вимогу відповідальними особами Адміністрації Одеського морського порту.

Контактні дані відповідальних осіб Адміністрації Одеського морського порту:

— Павільіаніті–Карпов Денис Вячеславович – заступник начальника Одеського морського портуз операційної діяльності. Телефон: (048) 729–36–00, електрона адреса: kdv@ods.uspa.gov.ua

— Кізлак Ігор Миронович – начальник служби цивільного захисту, мобілізаційної підготовки та пожежної безпеки Телефон: (048) 729-36-56електрона адреса: kim@port.odessa.ua

— Колесник Вікторія Володимирівна – начальник служби організації та здійснення закупівель Телефон: (048) 729-35-44 електрона адреса: vvko@ods.uspa.gov.ua

Звичайний, встановлений законом, регламент проведення переговорної процедури із закупівлі будь-яких товарів, робіт та послуг не передбачає оголошень на сайті Prozorro, а здійснюється в режимі прямих звернень Замовник — потенційний учасник (учасники).

В цьому випадку ДП «АМПУ» вважає за необхідне провести процедуру в інший спосіб.

Саме тому на сайті ДП «АМПУ» та Одеської філії ДП «АМПУ» буде міститися вичерпна інформація про умови закупівлі, процедури та зміни в них, якщо такі будуть мати місце.

У зв’язку з обмеженням часу, просимо всіх зацікавлених надати комплекти пропозицій не пізніше ніж 05.08.2020 р. За наявності обгрунтованих звернень від учасників термін може бути подовжено, про що буде повідомлено додатково.

Довідково:

20.07.2020 р. сплинув граничний строк, встановлений капітаном Одеського морського порту судновласнику на підняття та подальшу евакуацію затонулого танкера «DELFI».

З 21.07.2020 р., відповідно ч.3 ст.123 КТМ України, право на виконання такої операції надійшло адміністрації морського порту ДП «АМПУ».


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.012
Перейти на повну версію сайту