ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Морегосподарський комплекс
АМПУ: чергові зафрахтовані ВПП ООН судна завантажуються українською пшеницею в Одесі та Чорноморську
12:26 / 13.11.2022

ОДЕСА, 13 ЛИСТОПАДА 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В рамках «Зернової ініціативи» після розблокування портів «Великої Одеси» уже 444 судна експортували понад 10,3 мільйони тонн української агропродукції.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority».

В повідомленні АМПУ сказано:

«Зернова ініціатива»: 80 тисяч тонн української продовольчої пшениці підуть на потреби країн, що знаходяться на межі голоду.

Два балкери, зафрахтовані Всесвітньою Продовольчою Програмою Організації Об‘єднаних Націй, зайшли в порти Великої Одеси під завантаження пшеницею для мешканців Ефіопії, Ємену та Афганістану.

В Одеському порту 40 тисяч тонн української пшениці для Ефіопії завантажують на балкер BOZBURUN M. У порту Чорноморськ, такий самий обсяг пшениці для жителів Ємену та Афганістану забере балкер GOKOVA M.

Також 12 листопада, в рамках реалізації «Зернової ініціативи», з порту «Чорноморськ» вийшло 2 судна з 27 тисяч тонн агропродукції, яка буде направлена до країн Азії.

Наразі в портах Великої Одеси під обробкою 33 судна. На них завантажують 920 тисяч тонн української агропродукції.

З 1 вересня з портів Великої Одеси вийшло 444 судна, які експортували 10,3 мільйони тонн українського продовольства до країн Африки, Азії та Європи.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту