ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Морегосподарський комплекс
АМПУ: з Одеського порту відправлено 25 тис. тонн української пшениці для Сомалі
18:15 / 09.12.2022

ОДЕСА, 09 ГРУДНЯ 2022 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — В рамках «Зернової ініціативи» після розблокування портів «Великої Одеси» уже 583 судна експортували понад 13,3 мільйони тонн української агропродукції.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority».

В повідомленні АМПУ сказано:

⚓️ #GrainFromUkraine: 25 тис. тонн продовольчої пшениці від України вирушило до Сомалі.

Балкер NEVA сьогодні вийшов з порту «Одеса» та у складі каравану рухається «зерновим коридором».

💬«Попри війну та териристичні атаки росії на українську цивільну інфраструктуру Україна продовжує розділяти відповідальність зі світом у питаннях протидії світовому голоду. Ці 25 тисяч тонн — пряма допомога від української держави. Доставка гуманітарного вантажу реалізується за підтримки Уряду Японії, Франції та Фінляндії. Україна обʼєднує світ навколо гуманітарної Програми «Grain from Ukraine», — зазначив Александр Кубраков, віце-прем’єр Міністр розвитку територій, громади та інфраструктури України.

NEVA — це вже третє судно в рамках ініційованої Президентом України Володимиром Зеленський Програми #GrainFromUkraine. На борту перших двох суден — 55 тис. тонн української пшениці. Судна були направлені до Єфіопіі, яка перебуває на межі голоду. Це продовольство для майже 200 тис людей на рік.

#GrainFromUkraine за підтримки Всесвітньої Продовольчої Програми ООН та партнерів має на меті допомогти країнам, які потерпають від голоду.

З 1 серпня з портів Великої Одеси вийшло 533 судна, які експортували 13,3 млн. тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

🎥 Відео: Об'єднаний координаційний пресцентр сил оборони півдня України


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту