ІА «Контекст Причорномор'я»
Одеса  >  Новини  >  Морегосподарський комплекс
АМПУ: з портів «Великої Одеси» в рамках Зернової ініціативи» відправлено мільйон тонн української агропродукції для Єгипту
15:32 / 31.03.2023

ОДЕСА, 31 БЕРЕЗНЯ 2023 РОКУ, КОНТЕКСТ-ПРИЧОРНОМОР’Я — Після розблокування портів «Великої Одеси» в напрямку Босфору вийшло вже 857 суден з українським продовольством.

Як передає кореспондент ІА «Контекст-Причорномор'я», про це йдеться на Фейсбук-сторінці «Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority».

В повідомленні АМПУ сказано:

30 березня, з портів Великої Одеси вийшли 6 суден з українським продовольством. Серед них балкер SERENITY IBTIHAJ з 27 тисячами тонн пшениці для Єгипту.

З початку роботи «Зернової ініціативи» 44 судна експортували до цієї африканської країни 1 мільйон тонн української агропродукції.

Єгипет — найбільш густонаселена країна серед арабських держав та третя за чисельністю населення в Африці. Оскільки Єгипет переживає фінансову кризу, то країна залежить від системних постачань зерна та стабільної ціни. Ці потреби країни здатна забезпечити планомірно працююча «Зернова ініціатива». На останньому тендері Єгипет придбав ще одну нову партію української пшениці обсягом 120 тисяч тонн. Вона буде відправлена наступного місяця.

📌 Україна продовжує бути гарантом продовольчої безпеки для всього світу. Міжнародна спільнота могла б отримувати більше української агропродукції.

- На жаль, російська інспекція у протоці Босфор у Туреччині продовжує гальмувати «зерновий коридор», що призводить до утворення черги з суден. Станом на 30 березня на інспекцію Спільного координаційного центру очікують 89 суден, з яких 66 прямують до українських портів під завантаження, — зауважив керівник ДП «АМПУ» Олексій Востріков.

📒 З 1 серпня з портів Великої Одеси 857 суден експортували 26,2 мільйона тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.


© 2005—2024 Інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
Свідоцтво Держкомітету інформаційної політики, телебачення та радіомовлення України №119 від 7.12.2004 р.
Використання будь-яких матеріалів сайту можливе лише з посиланням на інформаційне агентство «Контекст-Причорномор'я»
© 2005—2024 S&A design team / 0.004
Перейти на повну версію сайту